Ο Δήμαρχος Άργους επέστρεψε και μιλά για τις επαφές με τους επενδυτές Γουάν Τσάι και Μπιν Λι

 

Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη από το ταξίδι στην Παπούα Νέα Γουϊνέα και τις Φιλιππίνες, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μίλησε για τις επαφές του με επενδυτές που, όπως είπε, σκοπό έχουν να φτιάξουν Ιστορικό Πάρκο στο Άργος.

 

Ο κ. Καμπόσος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τον «λύκο» των επενδύσεων (όπως αποκαλείται στο χώρο του) Τσάρλι Γουάν Τσάι και τον Γουέι Μπιν Λι οι οποίοι εκπροσωπούν την εταιρεία Μακ Άντριου. Σημαντική ήταν η μεσολάβηση του Αργείτη Νίκου Ρονιώτη.

 

Ο δήμαρχος Άργους είπε πως οι ξένοι επενδυτές, χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου ή του ελληνικού Κράτους θα αγοράσουν στην περιοχή οικόπεδα έκτασης 300 στρεμμάτων και εκεί θα φτιάξουν το Πάρκο το οποίο εκτός επίδειξη εικονικής πραγματικότητας με θέμα την αρχαία ιστορία και μυθολογία θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, εστιατόρια, χώρους αναψυχής αλλά και Πανεπιστήμιο γλυπτικής – αγγειοπλαστικής (!).

 

«Θα θυμίζει Disneyland αλλά χωρίς πάπιες και ποντίκια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπόσος.

 

Όπως ανέφερε, στο Πάρκο θα εργάζονται 10.000 άτομα και πως ο ίδιος έπεισε τους επενδυτές αρχικά να προσλαμβάνονται άτομα από το Δήμο Άργους και αφού ολοκληρωθούν οι προσλήψεις ντόπιων να γίνεται και επιλογή από άλλες περιοχές.

 

Επίσης, κατάφερε να πείσει τους επενδυτές να αποδίδουν το 3% επί του τζίρου των εισπράξεων στο Δήμο. Δηλαδή το χρόνο 15-18 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δ. Καμπόσος, ανέφερε: «Ο λόγος που έγινα Δήμαρχος ήταν για να αλλάξω τη μοίρα αυτού του τόπου».

 

 

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Καμπόσου