Η εκδρομή του «Παλαμήδη» για την παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ»

 

Η «Μάντρα» του Αττίκ, δίπλα στο ιστορικό κτήριο «Ζόναρς», άνοιξε τις πύλες της για να ζωντανέψουν μουσικές και αγαπημένα τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο. Την Κυριακή 6 Μαΐου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» οργάνωσε για τα μέλη και τους φίλους του εκδρομή στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Αναζητώντας τον Αττίκ».

 

Η παράσταση είναι ένα ταξίδι στην μουσική διαδρομή του μεγάλου συνθέτη και στα γεγονότα της ζωής του που έδωσαν τα ερεθίσματα για να γράψει στίχους και μουσική. Το μουσικό έργο του Αττίκ (κατά κόσμον Κλέωνα Τριανταφύλλου) αποδίδουν θεατροποιημένα οι πολύ καλοί πρωταγωνιστές Αντώνης Καφετζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογιώργη, Μίνως Θεοχάρης και Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Λάμπουσα η Ζωζώ Σαπουντζάκη κρατά το νήμα της συνέχειας μεταξύ της παλιάς και της νέας γενιάς.Το κοινό συμμετείχε στην μουσική μυσταγωγία σιγοτραγουδώντας τους αγαπημένους στίχους που μαζί τους μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων.

 

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του “Παλαμήδη”:

Είμαστε βέβαιοι ότι τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που συμμετείχαν ως κοινό, πρέπει να έφυγαν από την τρίωρη παράσταση ευτυχείς για τον χρόνο που διέθεσαν και που δεν πήγε χαμένος.