Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ο Δήμος Άργους αναζητά ιδιωτικό οικόπεδο για πάρκινγκ

 

Ενώ το δημοτικό πάρκινγκ που εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί στο Άργος παραμένει άδειο ακόμα και τα πρωινά του Σαββάτου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μισθώσει από ιδιώτες οικόπεδο για τη δημιουργία πάρκινγκ που θα καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών.

 

Για τη μίσθωσή του, η οποία θα είναι πενταετούς διάρκειας, θα διεξαχθεί μειοδοτική δημοπρασία. Το οικόπεδο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 1.000 τ.μ. και να βρίσκεται,όπως αναφέρει η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, εντός των οδών Γούναρη, Ηρακλέους, Διγενή Γεωργαντά, Σεφέρη, Ιακώβου Μάνου, Ναυπλίου, Ήρας, Διομήδους.

 

Η κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας, η σύνταξη της διακήρυξης και η κατακύρωση της δημοπρασίας θα γίνει από την Οικονομική επιτροπή του Δήμου.

 

 

 

     
4 Σχόλια
 • Avatar
  Ανώνυμος 16 Μαΐου 2018

  Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μας πείσει να χρησιμοποιούμε το χώρο του Δημοτικού Πάρκινγκ και τώρα φαίνεται να το “εγκαταλείπει”.
  Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή που για άλλη μία φορά δίνει τόσο μεγάλη σημασία στο κέντρο του Άργους και παλεύει για την ανάπτυξή του αφού αναζητά να δημιουργήσει χώρο στάθμευσης κοντά σ’ αυτό.
  Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή η οποία έχει λύσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εύρρυθμη κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη πόλη μας και το μόνο που της απομένει είναι να τους βρει και χώρο για να σταθμεύουν κοντά στο κέντρο για να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί τους.
  Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή η οποία αφού κόντεψε να μην αφήσει δρόμο για δρόμο που να μην τον πεζοδρομήσει τώρα κόπτεται να αποσυμφορήσει τους υπόλοιπους δρόμους που γλίτωσαν από την πεζοδρόμηση από το πλήθος των αυτοκινήτων.
  Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή η οποία μπορεί να απολαμβάνει αμέριμνη το καφεδάκι της στο αναπλασμένο ιστορικό κέντρο της πόλης μας και γύρω απ’ αυτό ας επικρατεί ο κακός χαμός από το κυκλοφοριακό χάος.
  Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή η οποία αφού ασφαλτόστρωσε και κάλυψε όλες τις λακούβες που υπήρχαν στους δρόμους της πόλης μας για να μην χαλάνε τα αυτοκίνητά μας τώρα νοιάζεται και για την ασφαλή τους στάθμευση.
  Για όλα τα παραπάνω – το ξέρω ότι θα καταντήσω κουραστικός – εύχομαι και πάλι στην Δημοτική μας Αρχή “ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!”

  1

  0
 • Avatar
  κζκ 11 Μαΐου 2018

  Η δημοτική αρχή επενδύει σε υποδομές, όπως ο δημοτικός χώρος στάθμευσης, χωρίς προηγούμενη μελέτη σκοπιμότητας και αυτό δεν ανησυχεί κανέναν. Η απώλεια είναι τουλάχιστον διπλή. Και αχρείαστη ανάλωση πόρων για την κατασκευή του και νέα προσπάθεια για κατασκευή ιδίου αντικειμένου. Βέβαια δεν απουσιάζει η πτυχή της σκόπιμης ανεπάρκειας ώστε να φανεί ως αδήρητη ανάγκη η δημιουργία χώρου στάθευμευσης σε κεντρικότερο σημείο της πόλης και έτσι να ικανοποιηθούν ρουσφετολογικού τύπου διευκολύνσεις μέσω ενοικίασης “κατάληλου” γηπέδου.

  Ας τολμίσω μια πρόταση η οποία θα αναβαμίσει την πόλη. Ο μισός δημοτικός χώρος στάθμευσης να χρησιμοποιηθεί ως καθημερινή υπαίθρια λαική αγορά, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια να λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης ο οποίος θα εξυπηρετεί και την νέα λαική αγορά η οποία θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση και ενδεχομένως με διευριμένο ωράριο…

  Αυτή η λύση όμως προσκρούει σε μικροσυμφέροντα ελαχίστων πολιτών και ιδρυμάτων που αψυχολόγητα θέλουν την συρρίκνωση της πόλης σε λίγα τετραγωνικά μέτρα περί της κεντρικής πλατείας (για την ακρίβεια τον περιβάλλοντα χώρο του ναού).και στην μικρότητα της δημοτικής αρχής η οποία εξυπηρετεί αυτά τα μικροσυμφέροντα. Κατά τα άλλα η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι “αναπλάθεται” το κέντρο της πόλης. Η αλλαγή και η ανάπτυξη δεν πετυχαίνεται από δημοτική αρχή που εστιάζει σε πλακάκια, κάνει συνεχώς άστοχες επεμβάσεις όπως ο δημοτικός χώρος στάθμευσης και άλλα γραφικά. Έρχεται από δημοτική αρχή ικανή που αγαπά την πόλη μας.

  6

  0
  • Avatar
   Σωστό 11 Μαΐου 2018

   Σχόλιο που έπρεπε να έχει γραφεί και να υπογράφεται από την αντιπολίτευση

   4

   0
 • Avatar
  SPA 10 Μαΐου 2018

  Μπορει να δρομολογηθει και αστικο λεοφωρειο

  2

  0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.