Θα βρεθούν επενδυτές από την Παπούα Νέα Γουινέα για τη δημιουργία Ιστορικού Πάρκου στο Άργος;

 

Ένα πολύ σημαντικό ταξίδι (35 ωρών) έκανε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στη μακρινή Παπούα Νέα Γουινέα με σκοπό να βρει επενδυτές για τη δημιουργία του Ελληνικού Πάρκου Ιστορίας (“Hellenic History Park”, όπως αγγλιστί το ονομάζει ο ίδιος).

 

Ο κ. Καμπόσος έχει επαφές όχι μόνο με οικονομικούς παράγοντες του νησιωτικού κράτους (άνωθεν της Αυστραλίας) αλλά και με πολιτικούς υψηλού βεληνεκούς, όπως ο πρωθυπουργός Πίτερ Ο’ Νιλ, με τον οποίο παρακάθισε σε εκδήλωση.

 

Στο Άργος υπάρχει ιδιαίτερος ενθουσιασμός για το ταξίδι του Δημάρχου και τα αποτελέσματά του, και όλοι εύχονται να έχουν θετικό αποτέλεσμα για το καλό του τόπου… Όταν φτιαχτεί το πάρκο «θα απασχολεί πάνω από 1.500 εργαζόμενους ενώ θα βάζει στα ταμεία του Δήμου πάνω από 2.000.000 ευρώ κάθε χρόνο» ανέφερε στο fb o κ. Καμπόσος.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογο ταξίδι με επενδυτικούς στόχους στην Άπω Ανατολή είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια όπου συναντήθηκε με Κινέζο πολυεκατομμυριούχο της περιοχής (δυστυχώς το όνομά του δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα, μόνο η φωτογραφία του) για τη δημιουργία αεροδρομίου στο Άργος.

 

Για την Παπούα Νέα Γουινέα διαβάζουμε μεταξύ άλλων στη «Wikipedia»:

 

Η Παπούα Νέα Γουινέα (γράφεται και Παπούα-Νέα Γουινέα, επίσημα: Ανεξάρτητο Κράτος της Παπουασίας – Νέας Γουινέας) είναι νησιωτικό κράτος στην Ωκεανία, που βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και περιλαμβάνει το ανατολικό άκρο της νήσου της Νέας Γουινέας και μερικά συμπλέγματα νησιών. Πρωτεύουσα είναι το Πορτ Μόρεσμπι. Αποτελεί ανεξάρτητο κράτος από το 1975. Είναι από τις πλέον αγροτικές περιοχές στον κόσμο, καθώς μόνο το 18% του συνολικού πληθυσμού ζουν στις πόλεις. Η χώρα επίσης αποτελεί μία από τις πλέον ανεξερεύνητες στον κόσμο, τόσο πολιτιστικά όσο και γεωγραφικά. Πιστεύεται ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν πολλά άγνωστα ακόμα είδη χλωρίδας και πανίδας.