Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ο Δήμος Άργους είναι αντίθετος στην υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία

 

Ανακοίνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών

 

Παρά τις ενστάσεις τις οποίες εξέφρασε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών διαμέσου του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας κ. Παναγιώτη Σκούφη για την πιλοτική εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτησης των προ-νηπίων στα νηπιαγωγεία της χώρας για τη σχολική περίοδο 2018-2019 και τις κοινοποιήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει. Με τον χρόνο να λειτουργεί εις βάρος των γονέων και των παιδιών, όταν βρισκόμαστε σε αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται να εκδοθεί και να υλοποιήσει σε 184 Δήμους της χώρας την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ούτε να έχουν απαντηθεί σημαντικά ερωτήματα, οι καθ ύλην αρμόδιοι παραμένουν απαθείς.Τι ωράριο θα τηρούν τα νηπιαγωγεία; Διευρυμένο; Θα γίνουν όλα ολοήμερα ή τουλάχιστον όσα απαιτούνται να γίνουν; ποιος θα πληρώσει για τις κτιριακές αλλαγές που ξεκίνησαν να ζητούν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές τους μονάδες για να χωρέσουν όλα τα παιδιά;

 

Για ένα τόσο σημαντικόζήτημα όπως αυτό θα περιμέναμε λίγη περισσότερη ευαισθησία και σοβαρότητα, όταν εκατοντάδες γονείς αγωνιούν για την φοίτηση των παιδιών τους. Από τις 26/4, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ.Παναγιώτης Σκούφης έχει κοινοποιήσει επιστολή στηνΔιεύθυνση ΠρωτοβάθμιαςΕκπαίδευσης Ν. Αργολίδας Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε Πελοποννήσου, στονΔιευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Αργολίδας κ. Σίδερη εκφράζοντας τις ενστάσεις του για την εξαγγελία όμως,ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Άργους Μυκηνών εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης για ένταξη παιδιών 4 ετών, στην υποχρεωτική εκπαίδευση καθώς θα αποτελέσει την δημιουργία δυσμενών λειτουργικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών για τους γονείς και τα παιδιά και ιδιαιτέρως για αυτά που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών καθιστά σαφές πως αδυνατεί να εφαρμόσει αυτή την παράλογη εξαγγελία λόγω κυρίως των σχολικών συγκροτημάτων που δεν διαθέτουν τους κατάλληλους χώρους ώστε να υποδεχθούν τα 164 νήπια που θα φοιτήσουν την σχολική χρονιά 2018-2019.

 

Δια τούτο καλούμε τους αρμόδιους να απαντήσουν με σύνεση και υπευθυνότητα για το πώς θα διαχειριστούν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που θίγει όχι μόνο κοινωνικά αλλά και οικονομικά εκατοντάδες οικογένειες.

 

 

     
4 Σχόλια
 • Avatar
  Ανώνυμος 9 Μαΐου 2018

  Να λάβουμε υπ’ όψη ότι αρμόδιοι είναι εκπαιδευτικοί.
  Σκεφτείτε λοιπόν να μην ήταν.
  Θα καταργούσαν τελείως τα νηπιαγωγεία.
  Να υποθέσουμε – από την παραπάνω δήλωση – ότι του χρόνου (προεκλογική περίοδος) τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα έχουν ούτε γραφική ύλη.
  Αιδώς Αργείοι τίποτα παραπάνω.

  0

  1
 • Avatar
  Ανώνυμος 8 Μαΐου 2018

  Αν κάτι έχω βαρεθεί πιο πολύ με αυτούς τους ανεγκέφαλους, είναι Αυτη η τακτική του πάμε σιγά με ανακοινώσεις του στιλ, φταίνε οι άλλοι, μέχρι να ξεχαστεί το θέμα και να μην είναι επικοινωνιακά ζημιογόνο.

  2

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 8 Μαΐου 2018

  Μάλλον πάνε να μπαλωσουν το ναι του ανάξιου δημοτικού συμβούλου
  και στέλνουν δελτία τύπου.
  Επιπλέον δημιουργούν προβλήματα στους γονείς παιδιών που πρέπει να εγγραφούν φέτος.

  2

  1
 • Avatar
  Ανώνυμος 8 Μαΐου 2018

  Μιλάει ο Δημος Άργους για ευαισθησία και αργοπορία στις απαντήσεις,,,

  2

  0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.