Άργος: Φωτογραφίες – βίντεο από την εκδήλωση “Χιλιάδες φεγγάρια ΜΕΤΑ”

 

Δελτίο τύπου του Νομικού Προσώπου Δήμου Άργους – Μυκηνών

“Κοινωνική μέριμνα & αθλητισμός”

 

 

Το Νομικό πρόσωπο κοινωνική μέριμνα & αθλητισμός και η κοινωφελής επιχείρηση τελούν σε αγαστή συνεργασία. Ο αθλητισμός άλλωστε είναι πολιτισμός.

 

Μία από τις κορυφαίες στιγμές των εκδηλώσεων του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού δρόμου 2018 υπήρξε το δρώμενο “Χιλιάδες φεγγάρια ΜΕΤΑ” κατά την τελετή έναρξης, το Σάββατο 5 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία του Άργους.

 

Η μοναδική εμφάνιση της ηθοποιού Σοφίας Καψούρου, η οποία απήγγειλε στίχους του αρχαίου λυρικού ποιητή Πινδάρου, καθώς και οι εξαιρετικές χορογραφίες της αργολικής σχολής χορού της Μαρίας Μπαβέλα άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και συγκίνησαν βαθειά το κοινό.

 

Τα εξαιρετικά κοστούμια, δημιουργίες της Σωτηρίας Σταθόγιαννη, καθώς και η αισθητική του χώρου σε επιμέλεια της διακοσμήτριας Άντζελας Μαρλαγκούτσου δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα ονειρική. Για τα τελετουργικά κοστούμια έμπνευση αποτέλεσαν αρχαιοελληνικά σχέδια, όπως αυτά έχουν παρουσιαστεί σε αγάλματα, καλλιτεχνικές απεικονίσεις, αγγεία. Ακολουθώντας τις ιστορικές αναφορές αλλά δίνοντας έμφαση και στους μύθους που διαπερνούν τις “πολύχρυσες Μυκήνες” και το Άργος, τη δυνατή πόλη- κράτος της Αρχαιότητας με τους σπουδαίους ήρωες, δημιουργήθηκαν μοναδικά, αυθεντικά, πρωτότυπα κοστούμια, ειδικά για την συγκεκριμένη παράσταση.

 

Όλοι οι συντελεστές απέσπασαν δυνατό χειροκρότημα και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες όλων όσων παρευρέθησαν.

 

Δείτε βίντεο της εκδήλωσης εδώ