Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Άργος από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

 

Συγκέντρωση στην πλατεία Ηφαίστου στο Άργος (10.30 πμ) διοργανώνει το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας.

 

Στο κάλεσμά του παρουσιάζει ένα απόσπασμα από την απολογία τού August Spies, αναρχικού και πρωτοπόρου συνδικαλιστή στις μεγάλες εργατικές απεργίες που έγιναν για να καθιερωθεί το οχτάωρο. Εκτελέστηκε πριν από 125 χρόνια στο Σικάγο μαζί με τους Parsons, Fisvher και Engel. Ήταν παράνομοι οι εκτελεσθέντες. Όπως είναι παράνομος ο καθένας που απαιτεί το δίκιο του, πριν το κερδίσει:

 

«Κύριοι δικαστές,
Αν σκέπτεστε σοβαρά ότι με τις κρεμάλες μπορείτε να σταματήσετε το κίνημα που εξωθεί εκατομμύρια γονατισμένων από την καταπίεση εργατών προς την εξέγερση, είστε μα την αλήθεια «πτωχοί τω πνεύματι». Σε παρόμοια περίπτωση θα μας κρεμάσετε με το δίκιο σας. Έπειτα, αυτό είναι το καλύτερο που έχετε να κάμετε. Κρεμάστε μας! Αλλά η κατάληξη ποια θα είναι; Εάν δεν την βλέπετε, εγώ σας την αναγγέλλω. Γύρω σας, κάτω σας, δίπλα σας, πάνω σας, από όλες τις μεριές σας θεριεύει μια φωτιά. Το έδαφος σαλεύει κάτω από τα πόδια σας. Βαδίζετε κυριολεκτικά επάνω σε μια υπόγεια φωτιά. Θέλετε να την αγνοείτε; Δεν θα την αποφύγετε. Θέλετε να απαλλαγείτε άπαξ δια παντός από όλους τούς «συνωμότες»; Απαλλαγείτε πρώτα από τα αφεντικά τής βιομηχανίας που δημιούργησαν την ανήθικη περιουσία τους από το κλεμμένο αντίτιμο τής εργασίας που δεν πληρώθηκε.

 

Καταργήστε τον εαυτό σας, κύριοι Προνομιούχοι. Γιατί; Διότι σεις με την συμπεριφορά σας είστε οι πρώτοι υποκινητές τής επανάστασης. Καταργήστε την αρπαγή και την λεηλασία, Κύριοί μου. Αλλά αυτή είναι η απασχόληση σας. Είναι η ανήθικη αποστολή μιας εκατοντάδας ανθρώπων οι οποίοι προτιμούν ν’ απολαμβάνουν το παν χωρίς να κάμνουν τίποτε. Κοιτάξτε τι έχει γίνει. Οι εργάτες έχουν πετσοκοφτεί και σεις, ω Χριστιανοί μου και καλοί μου και ευγενικοί αστοί, σεις είσθε οι κοινωνικοί γύπες που τρέφεστε από τα πτώματα.»

 

 

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ – ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
Όλοι/-ες στην πλατεία Ηφαίστου στο Άργος στις 10:30

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια