Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

20.000 € για το γλέντι της Πρωτομαγιάς στο Ναύπλιο – Περισσότερα από 10.000 σουβλάκια (αλλά λίγα ψωμιά!)

 

Το ποσό των 20.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) αποφάσισε να διαθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων για τη γιορτή της Πρωτομαγιάς στην Καραθώνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα αγοραστούν τουλάχιστον 10.000 σουβλάκια (αφού για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 6.440 ευρώ).

 

Πέρυσι, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει το ποσό των 13.200 ευρώ για την αντίστοιχη εκδήλωση.

 

Το προτεινόμενο κόστος της εκδήλωσης είναι φέτος το εξής:

Αγορά σουβλακίων 6.440 €
Αγορά ψωμιού 226 €
Αγορά κρασιού και νερών 1.055 €
Αγορά λουλουδιών 350 €
Αγορά πάγου 67 €
Αγορά κάρβουνων (μπρικέτα) 400 €
Αγορά παγωτού 950 €
Αγορά υλικών για οριοθέτηση της εκδήλωσης 1.198 €
Κατασκευή πανό εκδήλωσης και κουπόνια φαγητού 794 €
Ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων 1.994 €
Εργασίες που αφορούν το στήσιμο της εκδήλωσης 4.340 €
Ηχητικός εξοπλισμός 1.240 €
Συμμετοχή μουσικού συγκροτήματος 496 €
Ενοικίαση εξοπλισμού 450 €

 

Στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού συνέδεσε το γλέντι της Καραθώνας με τα μνημόνια, την Κρίση, την απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

 

Όπως ανέφερε:

 

Επτά χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας γενικευμένης ανθρωπιστικής κρίσης. Το επίπεδο διαβίωσης υποβαθμίζεται ραγδαία με τους εργαζόμενους να χάνουν το 50% του πραγματικού τους εισοδήματος και οι ανισότητες να διευρύνονται επικίνδυνα πολλαπλασιάζοντας τα φαινόμενα της φτώχειας στις πιο ακραίες της μορφές.

 

Η βαθειά και παρατεταμένη ύφεση καταστρέφει κάθε προοπτική ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας συντηρώντας ένα φαύλο κύκλο μαζικών «λουκέτων» και απολύσεων.

 

Οι εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται, η φτώχεια απλώνεται πάνω από κάθε ελληνικό σπίτι με τους άστεγους να πολλαπλασιάζονται και τα συσσίτια να γεμίζουν ολοένα και περισσότερο.

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει καταστήσει σαφές ότι η Κοινωνική Πολιτική Πολιτική αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής του. Γι’ αυτό λοιπόν μέσα από τον τομέα της Υγείας των δημοτών που έχουν γίνει άλματα , την συμμετοχή του στα Προγράμματα ΤΕΒΑ, την παροχή τροφίμων σε άπορες οικογένειες καθώς και με την καθημερινή του λειτουργία προς αυτήν την κατεύθυνση αποδεικνύει περίτρανα ότι υπηρετεί τον στόχο που είχε θέσει εξαρχής.

 

Η απεργία της Πρωτομαγιάς λοιπόν αποτελεί μια πρόκληση και συγχρόνως και μια ευκαιρία ο Δήμος να ανταμώσει με όλο αυτόν τον κόσμο και όχι μόνο, σε μια πολύ ωραία εκδήλωση που διοργανώνει στην Καραθώνα.

 

Η εκδήλωση αυτή θα περιέχει μουσική, χορό, φαγητό,νερό όλα ΔΩΡΕΑΝ, προκειμένου να δώσουμε την δυνατότητα στους δημότες μας να γιορτάσουμε όλοι μαζί την φετινή Πρωτομαγιά.

 

Από τους 18 παραβρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους 3 καταψήφισαν: Οι Δ. Δρούγκας, Γ. Πινάτσης και Μπ. Αντωνιάδης.

 

Οι δύο πρώτοι ανέφεραν ότι διαφωνούν τόσο με την αναγκαιότητα της διοργάνωσης της εκδήλωσης όσο και με το ύψος της δαπάνης.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι θεωρεί απόλυτα προκλητικό για ακόμα μία χρονιά τη διάθεση χρημάτων για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς με πανηγύρια στη Καραθώνα. Η διάθεση χρημάτων και ο εορτασμός με αυτόν τον τρόπο της πρωτομαγιάς όχι μόνο υποβαθμίζει την ημέρα της πρωτομαγιάς, αλλά σπαταλά μεγάλα ποσά δημόσιου χρήματος για πανηγύρια με άλλους σκοπούς προβολής προσώπων που επιβουλεύονται αυτές τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο.

 

Γ. Νικ.

 

 

 

4 σχόλια