Την Παρασκευή 13 Απριλίου επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αργολίδας κινεζική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον κ. Jin Kai, πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης Huzhou της Κίνας, καθώς και του ισχυρού οργάνου CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade, Huzhou Committee), συνοδευόμενος από επιχειρηματίες διάφορων κλάδων της περιφέρειάς του, καθώς και την κα Νικολέττα Καπερώνη, πρόεδρο της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Οικονομικών, Εμπορικών και Πολιτισμικών Επικοινωνιών, με σκοπό την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.
Σκοπός της συμφωνίας αυτής σημαντικούς όπως αυτούς της μεταφοράς τεχνογνωσίας, του εμπορίου και του τουρισμού.
Την κινέζικη αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου και οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου.
Ο κ. Δαμούλος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην Αργολίδα και ευχαρίστησε την κα Καπερώνη για την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή, η οποία θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη και την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Κατόπιν παρουσίασε συνοπτικά τη φυσιογνωμία του νομού, κάνοντας μία αναδρομή στην ιστορία της περιοχής και την ίδρυση του Επιμελητηρίου το 1826 στο Ναύπλιο. Τέλος παρουσίασε την οικονομία της περιοχής επισημαίνοντας ως κυριότερους κλάδους δραστηριότητας αυτούς της Αγροδιατροφής και του Τουρισμού, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη δυναμικότητα των επιχειρήσεων της κτηνοτροφίας, της βιομηχανίας παραγωγής πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, κατασκευής αντλιών, επεξεργασίας μαρμάρων και ειδών λαϊκής τέχνης.
Η ομιλία του έκλεισε με τη δέσμευση ότι η δράση αυτή πραγματοποιείται με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης της περιοχής της Αργολίδας.
Ο κ. Jin Kai ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Αργολίδας για την φιλοξενία και εξέφρασε την χαρά του για την επικείμενη συνεργασία. Αρχικά έκανε μια σύντομη αναφορά στη φυσιογνωμία της πόλης Huzhou περίπου 3.000.000 κατοίκων που εκπροσωπεί, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στην αρχή του γνωστού «Δρόμου του Μεταξιού» σε απόσταση 150 χιλιόμετρα δυτικά της Σαγκάη. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να τονίσει την πολιτιστική και οικονομική της δυναμικότητα των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους επιχειρηματίες που τον συνόδευαν από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, όπως τραπεζικό, κατασκευαστικό τεχνολογιών και άλλους και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπάρχει πλήθος ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών. Τέλος εγγυήθηκε για την βοήθεια που προτίθεται να προσφέρει για την ενίσχυση των συνεργασιών αυτών.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας και ανταλλαγή δώρων και από τις δυο πλευρές εις ένδειξη της φιλικής σχέσης που αναπτύχθηκε, με τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματικότητα και την ευόδωση αυτής της συνεργασίας.