Άρωμα ελληνογαλλικής φιλίας στο Ναύπλιο: Προβολή ταινιών μικρού μήκους

 

Εκδήλωση της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου σε συνεργασία με το Σύλλογο του Montpellier  «Αλληλεγγύη για τον Ελληνικό Λαό»

 

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά διοργανώνει η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου με το Σύλλογο του Montpellier- «Αλληλεγγύη για τον Ελληνικό Λαό», (Collectif Montpellierain de Solidarite avec le Peuple Grec),  που μέλη του θα φιλοξενήσει για ένα τριήμερο στο Ναύπλιο, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Φουγάρο την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 7 μμ.

 

Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, που είναι συμπαραγωγές του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με γενικό τίτλο:

 

 «Ταξίδι στην Ελλάδα τον καιρό της κρίσης»

 

Η προβολή είναι στη μνήμη της Δήμητρας  Νικολοπούλου, συνεργάτιδας και φίλης  του Συλλόγου του Montpellier με τηνταινία «Course contre la montre” de Dimitra Nikolopoulou

 

Οι ταινίες παρουσιάζουν, με διαφορετική καλλιτεχνική ματιά και θεματική προσέγγιση,  την εικόνα της κρίσης στην Ελλάδα  για περίπου μία τετραετία. Της προβολής  θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παραβρισκόμενους και τους  φιλοξενούμενους φίλους  Γάλλους.

 

Τιμητική η παρουσία στην εκδήλωση της Σχολικής Μονάδας του 1ου ΕΠΑΛ Άργουςκαι του 1ου Ε.Κ.Άργουςμε τη προβολή της ταινίας «Μαμά μην κλαις θα τα λέμε στο Skype” που είναι έργο των μαθητών του τομέα Ηλεκτρονικής- Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας και πραγματεύεται τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Τη εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά το «Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου», υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια