Τολό: Καρέκλες, λεκάνες και ολόκληρο …βουλκανιζατέρ στο βυθό του λιμανιού – Τι έβγαλαν οι εθελοντές δύτες

 

Εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα που περισυνέλεξε η ομάδα εθελοντών δυτών «Loutraki Divers» στο βυθό του λιμανιού του Τολού από την Παρασκευή 13 μέχρι και την Κυριακή 15 Απριλίου: Δεκάδες λάστιχα αυτοκινήτων (ανάλογος αριθμός που συναντάται μόνο σε βουλκανιζατέρ, σίδερα, καρέκλες, ακόμη και λεκάνες μπάνιου ανασύρθηκαν το τριήμερο.

 

Ο Αργίτης στην καταγωγή Γιώργος Σπυρόπουλος (ο οποίος ζει στην Κορινθία) και o Χρύσανθος Χόρμπας, με τη βοήθεια και του Ανδρέα Ζουγλή από το Άργος, βούτηξαν στη θάλασσα και έβγαλαν έξω μεγάλο όγκο των σκουπιδιών.

 

Η ομάδα εθελοντών δυτών Loutraki Divers στα πλαίσια του προγράμματος “WE DIVE WE CLEAN’ που υλοποιεί εδώ και 5 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλίου & τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού καταδύθηκαν στο λιμάνι με στόχο τον πλήρη καθαρισμό του βυθού.

 

Στην εκδήλωση με την ονομασία «PROJECT TOLO» κλιμάκιο των Loutraki Divers ύστερα από πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας & ανέλκυσης με 123 δράσεις Υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 35 και πλέον τόνων στερεών απορριμμάτων σε ανάλογα εγχειρήματα σε Ύδρα-Σίφνο-Αμοργό-Κόρινθο-Πύλο-Ναύπλιο, επιδιώκει με την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (μπαλονιών ανελκύσεως κτλ) να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων.

 

Στο Τολό η ομάδα συγκέντρωσε απομακρύνοντας από το βυθό μεγάλο όγκο απορριμμάτων επιβεβαιώνοντας την πολύ σημαντική προσφορά της ομάδας στο περιβάλλον.