Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο νομιμότητας στη σύμβαση των 4 εκατ. €

 

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατέθεσε η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», για το θέμα της προγραμματικής σύμβασης 4 εκ. ευρώ που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία τεχνικός σύμβουλος θα παρέχει υπηρεσίες στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητά να ελεγχθεί η νομιμότητα της σύμβασης, κάνοντας λόγο, ουσιαστικά, για απευθείας ανάθεση ενός τόσο μεγάλου ποσού.

 

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος, αναφέρει για το θέμα:

 

«Δυστυχώς οι προσπάθειες που κάνουμε και τα επιχειρήματα που καταθέτουμε στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δε φτάνουν για να βελτιώνεται η λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής. Γι’ αυτό είμαστε, κατ’ αρχάς, υποχρεωμένοι να προσφεύγουμε στους θεσμικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 

Σχετικά με την απόφαση έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ (!) για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω της αδιαφανούς αναπτυξιακής «Πελοπόννησος Α.Ε.», προσφύγαμε με το 70966/5.4.18 έγγραφό μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα παρακολουθήσουμε και θα παρέμβουμε και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Δεν είναι στην κουλτούρα μας να προσφεύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια τελευταία λύση που δεν τιμά το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας».

 

 

Ακολουθεί το κείμενο της προσφυγής:

 

 

Θέμα: Έγκυρότητα έγκρισης σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.».

 

 

Στην 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (26-3-2018) ως 4ο θέμα συζητήσαμε και εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής «Πελοπόννησος Α.Ε.» για την «παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η σύμβαση αυτή είναι ύψους 3.960.684 ευρώ, όπου 3.951.000 ευρώ διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και 9.684 από την «Πελοπόννησος Α.Ε.».

 

Θα θέλαμε να ελέγξετε τη νομιμότητα αυτής της σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 και τις τροποποιήσεις αυτού, λαμβάνοντας υπόψη και την 44/2017 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει κοινοποιηθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους με το υπ’ αριθμόν 7245/27-6-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Τόσο το σοβαρό ζήτημα ουσιαστικά της απευθείας ανάθεσης ενός τόσο μεγάλου ποσού, όσο και άλλες ενστάσεις μας, τις αναφέρουμε στο από 3/4/2018 δελτίο Τύπου της παράταξης.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

ΜΟΡΕΑΣ: Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή του κόμβου Αρχαίας Νεμέας

Βάσει της σχετικής Απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, λόγω εκτέλεσης εργασιών ενσυρμάτωσης πυλώνων εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 KV από τον ΑΔΜΗΕ, από την Πέμπτη...

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Επούλωση λάκκων, επισκευή τοπικών φθορών του οδοστρώματος

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών Συνεχίζεται η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Άργους Μυκηνών για την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας του οδοστρώματος όπως, επούλωση...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Ναύπλιο και Τολό το σαββατοκύριακο λόγω τριάθλου

Από το Δήμο Ναυπλιέων ανακοινώνονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διακοπής της κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων καθώς και ειδικότερα την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων...

Τα παιδικά χρόνια του Νίκου Καρούζου στο «Θανάσιμο Ανάπλι»…

Ο Νίκος Καρούζος (17 Ιουλίου 1926 - 28 Σεπτεμβρίου 1990) είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος λογοτέχνης που γέννησε η Αργολίδα, για πολλούς ο μεγαλύτερος νεοέλληνας...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

ΜΟΡΕΑΣ: Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή του κόμβου Αρχαίας Νεμέας

Βάσει της σχετικής Απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, λόγω...

Συνεργασία Περιφέρειας και Αρχαιολογίας για έρευνες στο δρόμο Αρχ. Νεμέα-Δερβενάκια-Μυκήνες

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την Τρίτη 27...

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Επούλωση λάκκων, επισκευή τοπικών φθορών του οδοστρώματος

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών Συνεχίζεται η υλοποίηση του...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Ναύπλιο και Τολό το σαββατοκύριακο λόγω τριάθλου

Από το Δήμο Ναυπλιέων ανακοινώνονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διακοπής...

Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη σε τέσσερα χωριά του Ναυπλίου

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου...

Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας στους δημότες του Δήμου Ναυπλιέων

Η φωτογραφία είναι κοινωνική δημιουργία, έκφραση της εποχής, των...

Εξαγωγική εταιρεία ζητά προσωπικό για Σκαφιδάκι, Τίρυνθα

Η εξαγωγική εταιρεία "Σούρσος ΑΕ" ζητάει εργάτες (άντρες) για...

Προτείνουμε...