Άργος τα πάθη σου (γράφει ο Πέτρος Καρούζος)

 

του Πέτρου Καρούζου,
δημοτικού συμβούλου του “Άλλου Δρόμου”

Πέρασε μια οκταετία διακυβέρνησης της πόλης από την παράταξη Καμπόσου. Λέω παράταξης γιατί δεν είναι μόνος του. Υπάρχει γύρω του μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί του, τον στηρίζουν και εκτελούν εντολές.

 

Για να μην ξεχνάμε: Μια οκταετία που οδήγησε την πόλη σε πρωτοφανή μαρασμό. Βέβαια, συμβάλλει και η οικονομική κρίση αλλά αυτό που συμβαίνει στο Άργος είναι πρωτοφανές:

 

• Σειρά από μαγαζιά έκλεισαν, ιδιαίτερα στο βόρειο μέρος της πόλης και πιο εμπορικό (Κορίνθου και πεζόδρομοι).

 

• Οι καθημερινές θυμίζουν Κυριακές. Άνθρωποι δεν κυκλοφορούν και όλο και λιγότερα αυτοκίνητα και επισκέπτες μπαίνουν στην πόλη.

 

• Η πόλη πορεύεται πια χωρίς χαρακτήρα ή κόντρα στο χαρακτήρα ως εμπορικής πόλης.

 

• Έργα όπως η πλατεία και οι πεζοδρομήσεις έκοψαν την πόλη στα δύο.

 

• Η έλλειψη χώρων στάθμευσης και η δυσκολία πρόσβασης και κυκλοφορίας με αυτοκίνητο, σπρώχνουν τους κατοίκους των γύρω χωριών στο Ναύπλιο που η αγορά του έχει υπερκεράσει την αγορά του Άργους.

 

Μια πόλη που μαραζώνει.

Αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό ας μη ληφθούν υπόψη τα παραπάνω. Όμως για τη μεγάλη πλειοψηφία των Αργείων, εκτός απ’ αυτούς που η γνώμη τους εξαρτάται από το προσωπικό τους συμφέρον, το συμπέρασμα είναι αυτό.

 

Δεν χωρούν σ’ ένα άρθρο οι εξηγήσεις για τις λάθος επιλογές της παράταξης Καμπόσου. Τώρα μετράμε τα αποτελέσματα.

 

Για να μην διαπιστώσουν δε, πόσο επιζήμια ήταν για το Άργος η θητεία Καμπόσου ή για να αργήσουν να το διαπιστώσουν, 8 χρόνια τώρα οι Αργείτες υφίστανται επιπλέον έναν ορυμαγδό προπαγάνδας υπέρ του κ. Καμπόσου… Προπαγάνδα από τη μεγάλη πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, από τη δήθεν εφημερίδα της νεολαίας (που γράφει και εκδίδει ο ίδιος με λιβανωτό γι’ αυτόν) που η έκδοσή της γελοιοποιεί την πόλη, με εκπομπές στην τηλεόραση επί παντός θέματος, με ακροδεξιά οπτική και κορώνες, με Μακεδονίες και Μεγαλέξανδρους που αγγίζουν μόνο τους ανόητους και τους συμφεροντολόγους που με κάθε τρόπο «σιτίζονται» από το Δήμο.

 

Μαράζωμα, ακροδεξιά μπόχα και έλλειψη ουσιαστικού για την πόλη έργου (αμάν πια με το σχολείο του Ινάχου που προβάλλεται κάθε φορά για να καλύψει την απουσία έργων και που μάλλον το έφτιαξε η περιφερειακή διοίκηση Τατούλη).

 

Όπως έγραφε ο Σαίξπηρ, «δεν θα ήταν αυτός Λύκος αν εμείς δεν ήμασταν Πρόβατα». Νομίζω ότι ο Καμπόσος θα πρέπει να καταλάβει πια ότι οι Αργείτες δεν είναι πρόβατα.

 

Οι Αργείτες πρέπει να του το δείξουν αυτό για να πάρει τη χωριάτικη αισθητική του, την ακροδεξιά νοοτροπία του και να φύγει.

 

Να πάψει έτσι να ζημιώνει κι άλλο την πόλη.

 

Καρούζος Πέτρος
Δημοτικός Σύμβουλος
του «Άλλου Δρόμου»