Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Τατούλης: Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά επιβάλλεται συνεννόηση και συνεργασία…

 

H συνέντευξη τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη τη Μ. Τρίτη στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ήταν μια ευκαιρία (αφού εκφράσει τις ευχές για «Καλή Ανάσταση»), να αναφερθεί στην πρόσφατη ένταξη στο Πρόγραμμα Δημόσιων Έργων του Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού και των εγκαταστάσεων του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

 

Παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Τάσσου Χειβιδόπουλου και Ελένης Παναγιωτοπούλου και των περιφερειακών συμβούλων Βασίλη Σιδέρη, Φάνη Στεφανόπουλου και Γιάννη Σαρρή τόνισε πως όλες οι εξασφαλισμένες επενδύσεις προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς προς υλοποίηση.

 

Ο περιφερειάρχης ρωτήθηκε για τα σενάρια περί στήριξής του από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και στις ανακοινώσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας και Μεσσηνίας. Είπε πως είναι γνωστές οι πολιτικές του θέσεις: «Οι πολιτικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες. Είμαστε, όπως είπα πρόσφατα στον Πρωθυπουργό, δύο διαφορετικοί πολιτικοί κόσμοι. Αυτοί οι δύο πολιτικοί κόσμοι είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν για το καλό του τόπου και των πολιτών. Όπως είπε ο Γκράμσι αλλά και άλλοι, πρέπει να βρουν το πεδίο της συνενόησης και της συνεργασίας».

 

Ο Πέτρος Τατούλης ρωτήθηκε και για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας αναφέροντας ότι η Περιφέρεια κινείται υπερασπιζόμενη το κύρος του θεσμού. «Πρόκειται για θέμα που αφορά  μια ομάδα ανθρώπων και συμφερόντων. Κάποιοι προτρέχουν για να διευκολύνουν τη μιζέρια και την κακοδαιμονία τους. Εμείς, ό,τι μέτρο πήραμε, το πήραμε για να προστατεύσουμε το κύρος του θεσμού και τη νομιμότητα. Εμπιστευόμαστε τις ανακριτικές αρχές».

 

Ο Περιφερειάρχης κλήθηκε να απαντήσει (!) και για το ενδεχόμενο να είναι ο Τάσσος Χειβιδόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Άργους – Μυκηνών… Φυσικά, το μόνο που απάντησε είναι πως «ο Χειβιδόπουλος παραμένει στο σκληρό πυρήνα της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”».