1.000.000 € στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου από το ΕΣΠΑ

 

Ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας

 

Ένας σημαντικός στόχος που είχε θέσει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας επιτεύχθηκε με την ένταξη της πρότασης που είχε υποβάλει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα   «Πελοπόννησος 2014-2020».

 

Το έργο αφορά στην προμήθεια Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τις κλινικές, τα χειρουργεία και τον εργαστηριακό τομέα των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων ΑΡΓΟΥΣ και ΝΑΥΠΛΙΟΥ, συνολικού προϋπολογισμού 933.000 Ευρώ.

 

Μετά από σκληρή προσπάθεια, συντονισμένες ενέργειες και στενή  συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών ταξινομήθηκαν οι ανάγκες και το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας υπέβαλε μια άρτια και πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση, η οποία αφού αξιολογήθηκε έλαβε την έγκριση σκοπιμότητας και τελικά εντάχθηκε στο πρόγραμμα.

 

Με τη συγκεκριμένη προμήθεια θα ανανεωθεί σημαντικά ο υφιστάμενος εξοπλισμός των Νοσηλευτικών Μονάδων ενώ θα προστεθεί και μία σειρά νέων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, γεγονός που θα οδηγήσει στην ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την προσθήκη πολλών νέων, με άμεσο και σημαντικό όφελος για τους πολίτες-ασθενείς.

 

Αναλυτικά ο εξοπλισμός που θα προμηθευτεί το νοσοκομείο μας είναι:

 

1. Ένα πλήρες λαπαροσκοπικό σύστημα HD, 3D για τις ανάγκες της χειρουργικής κλινικής. Το νέο μηχάνημα με τις πρωτοποριακές δυνατότητες που θα διαθέτει, θα επιτρέψει τη διενέργεια προηγμένων επεμβάσεων, οι οποίες έως σήμερα δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).

 

2. Ένα πλήρες αναισθησιολογικό συγκρότημα (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).

 

3. Ένα νέο ακτινογραφικό συγκρότημα, μηχάνημα αιχμής για την καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).

 

4. Ένα νέο σύγχρονο φορητό ακτινογραφικό μηχάνημα (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).

 

5. Μία σύγχρονη συσκευή ηλεκτροθερμικής συγκόλλησης αγγείων (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).

 

6. Μία τελευταίας τεχνολογίας σκιαλυτική λυχνία με δορυφόρο, τύπου LED για το χειρουργείο (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).

 

7. Μία τράπεζα γενικής χειρουργικής σύγχρονη και εργονομική για το προσωπικό και τον ασθενή (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).

 

8. Μία πλήρης εξεταστική μονάδα «ΩΡΛ-unit», μονάδα κορμός με την οποία θα καλυφθεί βασική ανάγκη του αντίστοιχου τμήματος (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).

 

9. Ένα ψηφιακό, τελευταίας τεχνολογίας ενδοσκοπικό σύστημα βίντεο- βρογχοσκόπησης για το πνευμονολογικό τμήμα (Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ).

 

10. Έναν σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο υψηλής απεικονιστικής ευκρίνειας που παρέχει τη δυνατότητα αξιόπιστου ελέγχου του γυναικείου πληθυσμού και επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση και τον εντοπισμό προβλημάτων του μαστού σε αρχικό στάδιο (Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ).

 

11. Ένα σύστημα άμεσης ψηφιακής ακτινογραφίας για την ασύρματη μεταφορά και εκτύπωση της ακτινογραφίας, το οποίο μειώνοντας σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο παρέχει τη δυνατότητα για την ψηφιοποίηση του ιατρικού φακέλου με απώτερο στόχο την κατάργηση του φιλμ (Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ).

 

12. Έναν σύγχρονο υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης τελευταίας τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που θεωρείται ο πυλώνας του ακτινολογικού τμήματος, θα παρέχει τη δυνατότητα για διενέργεια εξετάσεων υψηλής ακρίβειας, αυξάνοντας σημαντικά τη διαγνωστική ικανότητα (Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ).

 

13. Πενήντα σετ σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών νοσηλείας με τραπεζοτουαλέτες σε αντικατάσταση των παλαιότερων κλινών (Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ).

 

 

Η παραπάνω επιτυχία, η οποία κατέστη δυνατή με την ουσιαστική συνδρομή και συνεργασία της Διοίκησης της 6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας, του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντανακλά την έμπρακτη στήριξη όλων μας στις δομές  δημόσιας υγείας.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΛΩΚΟΥ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Μ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΣ

 

 

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ [email protected]

Από τεχνική εταιρεία ζητείται προσωπικό για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Άργους

1) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (JCB, ΤΣΑΠΑΚΙ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ) ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ...

Οι Άγιοι Θεόδωροι και το σπίτι του Θ. Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο (μια πρόταση του Χρ. Πιτερού)

Φωτογραφία από τη δεκαετία του 1950 με το σπίτι του Κολοκοτρώνη και τους Αγίους Θεοδώρους Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελευθερίας και της πατρίδας...

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους στο Cοlour’s Spot, στο Ναύπλιο

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Colour's Spot στο Ναύπλιο (Αντωνοπούλων 6). Ο πολυμερής πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό ερασιτεχνών, επαγγελματιών αλλά...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ο Γιάννης Γκιόλας στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Σε πανηγυρική τελετή έγιναν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην...

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του συνταγματάρχη και βουλευτή Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην...

Διήμερο εκδηλώσεων στο Ναύπλιο για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμώντας την επέτειο...

Κύπρος: Εντυπωσίασε η ταινία του ΕΠΑΛ Άργους για τον «Άγνωστο Σωτήρα»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου...

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ...

Προτείνουμε...