Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Ναύπλιο και τα χωριά, μέχρι το Πάσχα

 

Ο ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων ανακοίνωσε το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων μέχρι το Πάσχα:

 

Υπαίθρια Πασχαλινή Αγορά στο ΦΟΥΓΑΡΟ έως την Κυριακή του Θωμά

 

 

Πέμπτη 29 Μαρτίου 

10:00 Δρέπανο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου παρουσιάζει πασχαλινά δρώμενα στο χώρο του Νηπιαγωγείου.Τα παιδιά θα κατασκευάσουν πασχαλινές λαμπάδες για την Ανάσταση του Κυρίου! Ακολουθεί αφήγηση παραμυθιού με θέμα την Πασχαλιά.

 

 

30 Μαρτίου – 10 Απριλίου 

Τριανόν

Έκθεση της ομάδας χειροτεχνών Artifact Nafplio 2018. Χειροποίητες δημιουργίες φτιαγμένες με αγάπη και φαντασία.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11:00 -22:00

 

 

Παρασκευή 30 Μαρτίου 

20:15 Βουλευτικό

Συναυλία με βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος με τη Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Γρηγορίου Κακούρη.Τους ύμνους θα προλογίσει και θα σχολιάσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος.

10:00 Δρέπανο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και την παρουσία των εκπαιδευτικών τους θα αναβιώσουν το έθιμο του Λαζάρου στο χωριό… Ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου στην πλατεία του χωριού, μαζεύουν αυγά για να τα βάψουν την Μεγάλη Πέμπτη, όπως λέει το έθιμο. Στη συνέχεια θα πλάσουν τα παραδοσιακά λαζαράκια… στο φούρνο της « Κυρα-Σοφίας».

10:30 Ασίνη

« Το Καστράκι» Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου αναβιώνουν το έθιμο του Λαζάρου.Ζυμώνουν και πλάθουν λαζαράκια τα οποία θα μοιράσουν στους πιστούς στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου το Σάββατο του Λαζάρου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

 

 

Σάββατο του Λαζάρου

11:00 – 18:00 Ναύπλιο – Πλατεία Τριών Ναυάρχων ( Δημαρχείο)

Πασχαλινό bazaar του συλλόγου « Πύλη Πολιτισμού» με πασχαλινές κι’ ανοιξιάτικες δημιουργίες των μελών του.

12:00 – 14:00 Ναύπλιο – Πλατεία Καποδίστρια.

Τα παιδιά των Παιδικών, Βρεφικών Σταθμών και των Σχολείων της πόλης μας μαζί με το Με ένα Καλειδοσκόπιο…στολίζουν το Λάζαρο και τον καλαντίζουν στα σοκάκια της παλιάς πόλης με λουλούδια και κέφι. Θα γίνει αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του ΛΑΖΑΡΟΥ.

12:00 Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ

«Βαρέθηκα να είμαι ιπποπόταμος!» Παραμύθι στη Νέα Βιβλιοθήκη για παιδιά 3+

20:30 Ναύπλιο – Βουλευτικό

« …Ας ακολουθήσουμε όλοι μαζί τον Θεοβάδιστο Γολγοθά της θυσίας του Θεανθρώπου που οδηγεί μονάχα στην αιώνια αγάπη…»

Ο Δήμος Ναυπλιέων , ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ναυπλίου διοργανώνουν Θρησκευτικό Ορατόριο για πιάνο, σύνολο εγχόρδων και φωνές

« Η Αγάπη πάνω στο Σταυρό»

Σύνθεση – Διεύθυνση – Διδασκαλία: κα Πίκη Θεολένα

Συμμετέχουν: Χορωδίες Ι.Ν.Αγ.Νικολάου, Μέλη Χορωδίας Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, σόλο φωνές, σύνολο εγχόρδων ΑΡΜΟΝΙΑ.

10:00 Μιδέα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας « Η ΑΛΚΜΗΝΗ» με τα παιδιά του χωριού αναβιώνουν το έθιμο του Λαζάρου ψάλλοντας και καλαντίζοντας.

11:00 Κάντια

Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας με τα παιδιά του χωριού αναβιώνουν το έθιμο του Λαζάρου καλαντίζοντας και μαζεύοντας αυγά για να τα βάψουν την Μεγάλη Πέμπτη. Με την βοήθεια των γονέων τους θα ζυμώσουν λαζαράκια τα οποία θα μοιράσουν την Κυριακή των Βαΐων στους πιστούς.

16:00 Πυργιώτικα

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων « Άγιος Γεώργιος», το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και το Νηπιαγωγείο Πυργιωτίκων διοργανώνουν πασχαλινά δρώμενα.

Παραδοσιακό βάψιμο αυγών, ζύμωμα χωριάτικου ψωμιού και Πασχαλινής κουλούρας. Τα παιδιά του χωριού ζυμώνουν Λαζαράκια και Πασχαλινά Κουλουράκια.

Τέλος, θα προσφέρουν παραδοσιακά κεράσματα….

 

 

Κυριακή των Βαϊων

11:30 Goodys Flocafe

« Σαν ψέμα μου φαίνεται που ο Κούνελος έρχεται από το νησί του Πάσχα!»

Ιστορία, κυνήγι πασχαλινού αυγού και παιχνίδι με αυγοδρομίες, από το… Με ένα Καλειδοσκόπιο.

12:00 Ναύπλιο – Πεζόδρομος Βασ. Κωνσταντίνου (ανάμεσα πάρκο Κολοκοτρώνη και πάρκο ΟΣΕ)

Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης « ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» αφηγείται στα παιδιά παραμύθι με τίτλο: « Το αυγό που δεν ήθελε να το βάφουν».

Στη συνέχεια όλοι μαζί δημιουργούν πασχαλινές κατασκευές.

12:00 Ναύπλιο – Ιερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου.

Η Εκκλησιαστική Χορωδία του Ιερού Ναού Παναγίας Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη ψάλλει Ύμνους και Ωδές από την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας (το Τροπάριο της Κασσιανής, Μακαρισμοί, Σήμερον Κρεμάται, Εγκώμια – Η ζωή εν Τάφω- Άξιον εστί – Αι Γεναιαί Πάσαι).

 

21:00 Ναύπλιο – Βουλευτικό (μετά το πέρας της Ακολουθίας).

To Mεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, καθώς και το γυναικείο φωνητικό σύνολο « ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Ναυπλίου, αποδίδουν έργα θρησκευτικής μουσικής, αποσπάσματα από το Requiem του W.A.Mozart, ύμνους και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

 

Μεγάλη Δευτέρα

11:00 Ναύπλιο – Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο)

Δράση με τους μαθητές των Σχολείων της πόλης μας με αναφορά στην ιστορία και την κατασκευή της Πασχαλινής Λαμπάδας.Στη συνέχεια οι μαθητές θα κατασκευάσουν πασχαλινές λαμπάδες στο πλαίσιο εορτασμού του Πάσχα.

 

 

 

Μεγάλη Τρίτη

12:00 Χώρος « ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»

Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ», προσκαλεί μικρούς και μεγάλους φίλους στη λαχταριστή κατασκευή cupcakes φωλίτσες αυγών, στον χώρο του, οδό Αλικαρνασσού 10 στο Ναύπλιο.

19:00 Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ

«Πασχαλινά Διηγήματα» στη Νέα Βιβλιοθήκη, διαβάζουμε Παπαδιαμάντη για παιδιά 7+.

 

 

 

Μεγάλη Τετάρτη

 

21:30 Ναύπλιο, Ιερός Ναός Παναγίας

O ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ συναντά και διαβάζει ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ. Ο ηθοποιός συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά του διηγήματα.Ο σαγηνευτικός λόγος του ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ, η υποκριτική του ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΪΝΑ και οι ήχοι των ψαλτάδων και μουσικών Κώστα Κωσταντάτου και Ουρανίας Πάντζιου, μπλέκονται γλυκά με τα πρώτα αρώματα της Άνοιξης.

 

 

Μεγάλη Πέμπτη

11:00 Ναύπλιο – Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο)

Εικαστικό εργαστήρι βαφής αυγών από τα παιδιά των σχολείων της πόλης μας και το Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου- Παράρτημα Ναυπλίου.

 

23:00 Ναύπλιο – Ιεροί Ναοί της πόλης, κατά τον στολισμό των Eπιταφίων

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο « Συμφωνία» υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη, το «Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου, οι «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα και μια εικοσαμελής ομάδα Αναπλιωτών, ψάλλουν στους ναούς της πόλης ύμνους από τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τα Εγκώμια και το παραδοσιακό Μοιρολόι – Θρήνο της Παναγιάς.

11:00 Κάντια

Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας με τα παιδιά του χωριού βάφουν και ζωγραφίζουν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου πασχαλινά αυγά για να τα μοιράσουν το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία.

 

 

Μεγάλη Παρασκευή

20:30 Ναύπλιο – Πλατεία Συντάγματος

Βυζαντινοί Ύμνοι Επιταφίου και Μεγάλου Σαββάτου από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και την Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Μιχαήλ Μακρή.

 

21:00 Παραλία Τολού

Η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό πραγματοποιείται με μοναδικό τρόπο. Οι μυροφόρες ψάλλουν καθ’ όλη τη διάρκεια της περιφοράς και οι νέοι του χωριού μεταφέρουν τον Επιτάφιο μέσα στη θάλασσα με τη συνοδεία πλοιαρίων σε ιδιαίτερη κατανυκτική ατμόσφαιρα.

 

 

Μεγάλο Σάββατο

10:30 Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ παιανίζει χαρμόσυνα στους δρόμους της παλιάς πόλης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.

11:00 – 13:00 Πολιτιστικό Προσκυνηματικό Οδοιπορικό σε δύο μοναστήρια και έναν ναό

Με τουριστικό λεωφορείο που θα ξεκινήσει ώρα 11:00 από την Πύλη της Ξηράς θα φτάσουμε, στον Βυζαντινό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο χωριό Πλατανίτη – δημιούργημα του 12ου αιώνα – και από εκεί στην Ιερά Μονή Αρίας επίσης σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα και τέλος στη Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά στο χωριό Αγίου Αδριανού του Δήμου Ναυπλιέων.

Το προσκύνημα στους ιερούς αυτούς χώρους συνοδεύεται από ξενάγηση στα εν λόγω μνημεία (ναοί και μοναστήρια).

12:00 Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ

Παραμύθι « Η κυρία Φτούσου» στη Νέα Βιβλιοθήκη για παιδιά 3+.

14:00- 15:00 Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ

« Το κυνήγι του …αυγού!»

Πασχαλινή δράση για παιδιά 4 – 12 ετών.

18:00 Ναύπλιο – Πύλη Ξηράς.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ προσφέρουν στους επισκέπτες της πόλης ανοιξιάτικο περίπατο γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.

 

 

 

Κυριακή του Πάσχα

 

18:30 Εκκλησία Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο χωριό Μιδέα.

Εσπερινός της ΑΓΑΠΗΣ.

Μετά τον εσπερινό, χοροί και τραγούδια του εαρινού πασχαλινού κύκλου στην πλατεία της εκκλησίας, σε μία προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου της «ΑΓΑΠΗΣ» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιδέας «Η ΑΛΚΜΗΝΗ».

18:30 Ασίνη

Η Δημοτική Ενότητα Ασίνης αναβιώνει το έθιμο καύσης του ομοιώματος του μαθητή του Χριστού, Ιούδα, που αποτελεί στοιχείο τιμωρίας και κάθαρσης της προδοσίας.

18:30 Αγία Παρασκευή – Τσέλο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγία Παρασκευή – Τσέλο αναβιώνει το έθιμο της καύσης του Ιούδα μετά τον εσπερινό της Αγάπης στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου.

20:30 – Τολό

Μετά τη λειτουργία της « Αγάπης» πραγματοποιείται το κάψιμο του Ιούδα σε πλωτή πλατφόρμα που είναι ορατή από όλη την παραλία του Τολού με φαντασμαγορικό τρόπο.

 

 

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Ο Διομήδης στο Ειδικό Δημοτικό Άργους: Μοίρασαν δώρα και έπαιξαν χάντμπολ με τα παιδιά

Τη χαρά να βρεθούν κοντά στα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους και να παίξουν μαζί τους είχε την Παρασκευή τα μέλη της ομάδας...

Πλήθος κόσμου παρά τη βροχή, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ναύπλιο

Με βροχή αλλά και με την παρουσία πλήθους κόσμου έγινε το βράδυ της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, ηφωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου...

Γ΄ Εθνική: Ο Παναργειακός σε απόσταση βολής από την κορυφή – Η βαθμολογία

Νικητής με 1-0 έφυγε από το ΔΑΚ Άργους ο Παναργειακός, στον αγώνα με τον Παναιγιάλειο για τη 14η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ΄Εθνικής. Με...

Ο Διομήδης στο Ειδικό Δημοτικό Άργους: Μοίρασαν δώρα και έπαιξαν χάντμπολ με τα παιδιά

Τη χαρά να βρεθούν κοντά στα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους και να παίξουν μαζί τους είχε την Παρασκευή τα μέλη της ομάδας...

Πλήθος κόσμου παρά τη βροχή, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ναύπλιο

Με βροχή αλλά και με την παρουσία πλήθους κόσμου έγινε το βράδυ της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, ηφωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου...

Γ΄ Εθνική: Ο Παναργειακός σε απόσταση βολής από την κορυφή – Η βαθμολογία

Νικητής με 1-0 έφυγε από το ΔΑΚ Άργους ο Παναργειακός, στον αγώνα με τον Παναιγιάλειο για τη 14η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ΄Εθνικής. Με...

Με 0-8 νίκησε ο Πανναυπλιακός • Aποτελέσματα και βαθμολογίες στα τοπικά ποδοσφαίρου της Αργολίδας

Με τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής στην Α1 και της 7ης αγωνιστικής στους δύο ομίλους της Α2 κατηγορίας συνεχίζονται το σαββατοκύριακο 9 και 10...

Με 0-8 νίκησε ο Πανναυπλιακός • Aποτελέσματα και βαθμολογίες στα τοπικά ποδοσφαίρου της Αργολίδας

Με τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής στην Α1 και της 7ης αγωνιστικής στους δύο ομίλους της Α2 κατηγορίας συνεχίζονται το σαββατοκύριακο 9 και 10...

Η πρόβλεψη του καιρού για την ανατολική Πελοπόννησο από το απόγευμα της Κυριακής

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ για την ανατολική Πελοπόννησο: Aπό το απόγευμα της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, θα υπάρξει αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές...

Εικόνες από τον “Παλαμήδειο Άθλο” στο Ναύπλιο

Με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων, έγινε το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου στο Ναύπλιο ο "Παλαμήδειος Άθλος", ο αγώνας ανάβασης του κάστρου του...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Μια από τις παλιές χρήσεις του Δημαρχείου Ναυπλίου που πρέπει να αναγράφεται (του Βασ. Ιωαννίδη)

από τον Βασίλειο Ι. Ιωαννίδη, πολιτικό μηχανικό https://www.youtube.com/watch?v=VRa_V68TCsM Την Τρίτη 21...

Η Βιοκαρπός Α.Ε. στο Μαλαντρένι Αργολίδας, αναζητά επαγγελματία οδηγό

Η Βιοκαρπός Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής,...

Τέταρτη συνεχόμενη ήττα του Διομήδη, τερμάτισε 7ος στον α’ γύρο

Την 4η συνεχόμενη ήττα του έκανε ο Διομήδης την...