Μανιάτης: Καμιά ντροπή ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ανάβαλο

 

Ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Χωρίς καμία ντροπή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου, σε απάντησή του σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτησή μου αναφορικά με το θέμα του Αναβάλου, ομολογεί ότι ενώ το έργο επέκτασης του Αναβάλου σε Μοναστηράκι, Φίχτια, Μυκήνες, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2017, ακόμη δεν έχουν ετοιμαστεί ούτε τα τεύχη δημοπράτησης.

 

Η ίδια απαράδεκτη καθυστέρηση σημειώνεται στο έργο επέκτασης του Αναβάλου προς Κουτσοπόδι, που με βάση τη σύμβαση που είχαμε υπογράψει θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος 2015.

 

Η απάντηση του Υπουργού που δημοσιεύουμε, αποκαλύπτει το μέγεθος της αδιαφορίας τους για το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης της Αργολίδας που εμείς δρομολογήσαμε για πρώτη φορά την υλοποίησή του το 2010, εξασφαλίζοντας πλήρως τη χρηματοδότησή του.

 

Σήμερα, το έργο του Αναβάλου στον αργολικό κάμπο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, όπως και η επέκταση προς Δήμο Επιδαύρου. Επιπλέον, έπρεπε να έχει προκηρυχθεί η επέκταση προς Ερμιονίδα.

 

Δυστυχώς, τίποτα απ’ αυτά δεν έχει προχωρήσει και για όσους πιθανά έχουν μνήμη χρυσόψαρου, τους υπενθυμίζουμε τα 7 βήματα των δικών μας πράξεων από το 2010 μέχρι τον Ιανουάριο 2015:

• το Μάρτιο του 2010, διαθέσαμε, μετά από πολλά χρόνια, τα πρώτα 2.500.000€ για τη συντήρηση του υφιστάμενου δικτύου Αναβάλου
• το Μάιο του 2011, αναθέσαμε την εκπόνηση όλων των μελετών επέκτασης του Αναβάλου στην Ερμιονίδα
• τον Ιούνιο του 2011, υπογράψαμε τη σύμβαση ύψους 8.200.000€ για επέκταση του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι – Ελληνικό – Αεροδρόμιο – Φίχτια – Μιδέα και ξεκίνησε η υλοποίηση επέκτασης σε όλο τον κάμπο της Αργολίδας
• τον Ιούνιο του 2011, προκηρύξαμε το έργο για την Αναβάθμιση του Αντλιοστασίου & του Φράγματος Αναβάλου, με συνολικό προϋπολογισμό 6.850.000 €
• το Νοέμβριο του 2014, εγκρίναμε τους όρους δημοπράτησης κατασκευής του έργου επέκτασης του Αναβάλου προς Δήμο Επιδαύρου, προϋπολογισμού 31.857.000 €. Η σχετική δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 17.02.2015
• το Νοέμβριο του 2014, εγκρίναμε επιπλέον 7.800.000 € για την επέκταση του Αναβάλου σε Φίχτια, Μοναστηράκι, Μυκήνες, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 24 μήνες, δηλ. μέσα του 2017
• τον Ιανουάριο του 2015, υπογράψαμε τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου επέκτασης Αναβάλου στην Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 47 εκατ. €.

 

Παρά τις τεράστιες καθυστερήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμείς δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση ολόκληρου του έργου».

 

Ακολουθεί η απάντηση του ΥΠΑΑΤ, Ε. Αποστόλου:

 

 

 

 

 

6 σχόλια

  1. Ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινό κεφάλα ,,, Φιλοι συμπολιτες αν δεν τους παρουμε ολους με τις πετρες μην περιμενετε να μεινει τιποτε ορθιο σε αυτο τον τοπο.. …

  2. Έχουμε χάσει την μπάλα ο κ. Μανιάτης είναι 20 Χρόνια στην εξουσία και θέλει να μας κουνήσει και το δάκτυλο μεγαλο θράσος ντροπή.- έπρεπε να είχε ψηφιστεί από εχθές 2 θητείες για βουλευτές δημάρχους και τέλος!Να αρχίσουμε από εκεί!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια