Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Απάντηση του Πέτρου Διολίτση σε δημοσίευμα των «Αργολικών»

 

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης αναφέρεται στο δημοσίευμα των «Αργολικών» (argolika.gr) – χωρίς να μας κατονομάζει ωστόσο – σχετικά με τη δημοσίευση της απόφασης της ΚΕΔΑΜ να ψηφίσει το ποσό έως 20.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για την εκδήλωση της Μ. Παρασκευής στο Άργος:

 

 

Σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας το εντεταλμένο σάιτ της αντιπολίτευσης το μόνο που καταφέρνει είναι να γελοιοποιείται. Για άλλη μια φορά αντιλαμβανόμαστε πως η ύπαρξη της αντιπολίτευσης έχει όπως πάντα αντιπαραγωγικό χαρακτήρα. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν πάντοτε καταψήφιζαν οποιοδήποτε έργο και δράση που υλοποιούσε η δημοτική αρχή Καμπόσου, προϊόν του πανικού τους από την τελευταία δημοσκοπική τους κατάρρευσή.

 

Ας θυμηθούμε αναλυτικά όλα όσα έχουν καταψηφίσει:

 

ΟΧΙ στην Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους
ΟΧΙ στην κατασκευή της Αίθουσας Μέγας Αλέξανδρος
ΟΧΙ στην κατασκευή του κολυμβητηρίου
ΟΧΙ στις εκδηλώσεις Χριστουγέννων, Πάσχα, κλπ όπου αποτελούν πνοή για τον εμπορικό κόσμο του Άργους
ΟΧΙ στο ψήφισμα του ΔΣ κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας
ΟΧΙ στο ψήφισμα για την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια
ΟΧΙ για την υδροδότηση Μοναστηράκι – Μυκήνες – Φίχτια!

 

Η γκεμπελίστικης σύλληψης και φασιστικής λογικής προσπάθεια λάσπης εναντίον όχι μόνο της παρούσας δημοτικής αρχής άλλα και ολόκληρου του αργειακού λαού, ο οποίος και ωφελείται από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, μας κάνει να πιστεύουμε πως ως δημοτική αρχή ακολουθούμε τον σωστό δρόμο και εκείνοι τον «άλλο». Επίσης είναι κρίμα να κάνουν πολιτική μέσω του συγκεκριμένου σάιτ και όχι μέσα στο ΔΣ. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως για την συγκεκριμένη εκδήλωση, της Μεγάλης Παρασκευής το ποσό αυτό αποτελεί τον προϋπολογισμό και όχι τα έξοδα. Όπως και πέρυσι η ΚΕΔΑΜ είχε προϋπολογίσει για τις εκδηλώσεις του Πάσχα το ποσό των 20.000 ευρώ όμως ξοδεύτηκαν μόνο τα 12.000!

 

Η δημοτική μας αρχή, πιστή σε ξεκάθαρους όρους διαφάνειας, με ευθύνη, γνώση και οργανωμένο σχέδιο δράσης και έργων συνεχίζει την προσπάθειά της, έτσι ώστε ο Δήμος Άργους Μυκηνών να μην επιστρέψει στην αφάνεια την οποία κάποιοι, μεταξύ αυτών και μέλη της αντιπολίτευσης, τον είχαν καταδικάσει. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών λειτουργεί πάντοτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον και γι’ αυτό τον στηρίζουμε εμείς και ο αργειακός λαός.

 

 

 

Εφόσον η ανακοίνωση του κ. Διολίτση αναφέρεται στα «Αργολικά» (δεν είδαμε κάπου αλλού σχετικό δημοσίευμα) θα απαντήσουμε τα ακόλουθα:

 

1) Είναι εντελώς αυθαίρετο και συκοφαντικό να συγχέεται το συγκεκριμένο μέσο με την αντιπολίτευση. Δεν είναι “εντεταλμένο σάιτ” κανενός, δεν έχει καμία σχέση εξάρτησης με καμία δημοτική παράταξη. Άλλωστε η πηγή πληροφόρησης του θέματος δεν είναι η αντιπολίτευση αλλά η ίδια η ΚΕΔΑΜ η οποία ανάρτησε την απόφαση του Δ.Σ. στη «Διαύγεια».

 

2) Όταν απαντάτε για ένα συγκεκριμένο θέμα, να ασχολείστε μόνο με αυτό και όχι με άλλα άσχετα θέματα επιχειρώντας να κάνετε προπαγάνδα. Το θέμα είναι η εκδήλωση της Μεγάλης Παρασκευής και όχι το Μακεδονικό, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, το κολυμβητήριο, η υδροδότηση στο Μοναστηράκι.

 

3) Από πότε η δημοσίευση μιας αληθινής είδησης μπορεί να χαρακτηριστεί «γκεμπελίστικης σύλληψης και φασιστικής λογικής προσπάθεια λάσπης»;

 

4) Δεν γράφτηκε ότι δαπανήθηκαν 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ (δηλαδή 24.800 ευρώ) αλλά ότι λήφθηκε η απόφαση να δαπανηθεί έως αυτό το ποσό.

 

5) Πιθανόν όπως αναφέρετε, πέρυσι από το ποσό των 20.000 να δόθηκαν τα 12.000 (14.880 με το ΦΠΑ δηλαδή). Εφόσον η δημοτική αρχή, «πιστή σε ξεκάθαρους όρους διαφάνειας» όπως λέτε, δαπάνησε αυτό το ποσό, μπορείτε να αναφέρετε πού ακριβώς δόθηκαν τα χρήματα; Γιατί, όπως γνωρίζουμε, ο κ. Γαϊτάνος πήρε ποσό που δεν ξεπέρασε τα 2.500 ευρώ.

 

[Φέτος το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ ΚΕΔΑΜ και Π. Γαϊτάνου είναι (μαζί με το ΦΠΑ) 2.325€ (περισσότερα εδώ). Το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον μάνατζερ του Δ. Μπάση αναφέρει (μαζί με το ΦΠΑ) το ποσό των 682 € (περισσότερα εδώ)].

 

 

 

 

18 σχόλια