Κάλεσμα από τους φοιτητές του Ναυπλίου στους κατοίκους για συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας

 

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα το Ναύπλιο, τελεί υπό κατάληψη από την Δευτέρα 12 Μαρτίου δηλώνοντας έτσι την αντίθεση του στο νέο νόμο Γαβρόγλου που εξισώνει την δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής, ο νομός αυτός ανατρέπει τα ισχύοντα δεδομένα , δημιουργεί πολυποίκιλα προβλήματα στους φοιτητές, θέτει το μέλλον τους σε αβεβαιότητα, αφαιρώντας τους κεκτημένα δικαιώματα όπως μεταξύ άλλων την παιδαγωγική επάρκεια.

 

Τα αιτήματά τους:

 

1. Όχι στην κατάργηση της παιδαγωγικής επάρκειας των τμημάτων

2. Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων

3. Όχι στον νόμο Γαβρόγλου 4521/2018 και την εξίσωση του πτυχίου Θεατρικών Σπουδών ΑΕΙ με τις ιδιωτικές δραματικές σχολές

4.Όχι στην εξομοίωση της δημόσιας εκπαίδευσης με την ιδιωτική

5. Άμεση λύση στο πρόβλημα της σίτισης και της στέγασης του τμήματος μας στο Ναύπλιο

 

Για τους λογούς αυτούς καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας όλους τους κατοίκους της περιοχής την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 6 μμ, στη γωνία των οδών Σιδηράς Μεραρχίας και Βασ. Κωνσταντίνου “για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα αυτονόητα και την αξιοπρέπειά μας”, όπως αναφέρουν.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια