Δεν λειτουργεί εδώ και ενάμιση μήνα ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Άργους

Φωτογραφία αρχείου

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που προκαλεί η μη λειτουργία εδώ και ενάμιση μήνα του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

 

Στο κείμενο της Ερώτησης μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

 

“Εκτός λειτουργίας βρίσκεται εδώ και περίπου ενάμιση μήνα ο αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, ο μοναδικός δημόσιος σε όλη την Αργολίδα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα κόστος και ταλαιπωρία για τους ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία.

 

Επισημαίνεται ότι πολλοί από τους ασθενείς αυτούς δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά ούτε τη συμμετοχή τους για την εξέτασή τους στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αυξημένη ανάγκη για διακομιδές εκτός νομού επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα λιγοστά διαθέσιμα ασθενοφόρα της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς, η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου και επειδή ο συγκεκριμένος είναι παλαιότερης τεχνολογίας, οφείλει να προβεί τάχιστα στην προμήθεια νέου μηχανήματος.

 

Τούτων δοθέντων, ερωτάται ο Υπουργός:

 

1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα διασφαλιστεί η επισκευή και επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.
2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την προμήθεια νέου, σύγχρονου αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους».

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Μας πήραν και την υγεία,τι ακόμα περιμένουμε για να αντιδράσουμε;Α ξέχασα εδώ έχουμε πιο σοβαρά πράγματα,ας πούμε να ανησυχούμε για το πρωτάθλημα….

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια