Κατάληψη από τους φοιτητές στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

 

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που κάλεσε ο σύλλογος των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου στις 12 Μαρτίου, με αφορμή το νόμο 4521/2018 που ψηφίστηκε στις 26/02/2018, ο οποίος εξισώνει την κατοχή πτυχίου σχολής Θεατρικών Σπουδών ή Θεάτρου ΑΕΙ με την κατοχή πτυχίου ΤΕΙ Δραματικής Τέχνης, αποφασίστηκε η κατάληψη των κεντρικών διδακτηρίων του Πανεπιστημίου, έως και την Παρασκεύη 16/3, καθώς και κάλεσμα προς το διδακτικό και γραμματειακό προσωπικό της σχολής να αναστείλουν τα μαθήματα τους και τη λειτουργία της γραμματείας αντίστοιχα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

 

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου:

 

 

Η απόφαση πάρθηκε με 130 φοιτητές παρόντες, εκ των οποίων 120 υπερψήφισαν το πλαίσιο για κατάληψη. Ταυτόχρονα, οι καθηγητές και το προσωπικό της σχολής ανταποκρίθηκαν θετικά στο φοιτητικό κάλεσμα.

 

Η κινητοποίηση έρχεται σε ανταπόκριση του καλέσματος των φοιτητών του τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ για κοινή και συντονισμένη δράση μεταξύ των τμημάτων Θεατρολογίας ενώ οι θέσεις του συλλόγου μας συντάσσονται με αυτές που εκφράστηκαν στο Υπόμνημα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ σχετικά με την Ενοποίηση των κλάδων ΠΕ 32 και ΠΕ 18.41 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μάλιστα το συγκεκριμένο υπόμνημα συνυπογράφουν επίσημα τα τμήματα θεατρικών σπουδών των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ καθώς και ο Κοσμήτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναπλίου, κύριος Χρήστος Καρδαράς, γεγονός το οποίο ενισχύει την κινητοποίηση και τον αγώνα μας, αφενός ηθικά και αφετέρου θεσμικά.

 

Στο συγκεκριμένο υπόμνημα ο καθένας θα μπορούσε να ανατρέξει και ενημερωθεί περαιτέρω.

 

Καλούμε τα υπόλοιπα τμήματα Θεάτρου και Θεατρικών Σπουδών της Ελλάδας, να υποστηρίξουν δραστικά και δυναμικά την κινητοποίηση μας με σκοπό τη δημιουργία κοινού μετώπου εναντίωσης στον συγκεκριμένο νόμο, ο οποίος υποβαθμίζει σε ευτελιστικό βαθμό τη δυναμική του πτυχίου μας.

 

Παράλληλα, σε καθημερινή βάση, θα πραγματοποιείται γενική συνέλευση εντός της κατάληψης, με βασικό σκοπό την περαιτέρω κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου με δράσεις πέραν της κατάληψης, και την υποστήριξή του στις δράσεις που θα αποφασίσουν οι υπόλοιποι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

 

Εν κατακλείδι, εναντιωνόμαστε πλήρως στο νόμο Γαβρόγλου και θεωρούμε δεοντολογικά απαράδεκτη την εξομοίωση της δημόσιας εκπαίδευσης με την ιδιωτική.

 

Κύριο μας αίτημα δεν μπορεί παρά να είναι η ανάκληση του νόμου ή/και των διατάξεων του που αφορούν τα τμήματα Θεατρικών Σπουδών και Θεάτρου και η εκ νέου επεξεργασία του από όλους τους αρμόδιους φορείς, με πλήρη διαφάνεια.

 

Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου
12/3/2018

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια