Ανδριανός: Έλλειψη προσωπικού στην ΤΟΜΥ Ναυπλίου, ακόμα να λειτουργήσει του Άργους

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με θέμα την υπολειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας.

 

 

Στο κείμενο της Ερώτησης μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

 

“Εξαιρετικά προβληματική αποδεικνύεται η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να εφαρμόσει σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας καθώς μέχρι σήμερα έχουν λειτουργήσει μόλις 22 από τις συνολικά 239 εξαγγελθείσες Τοπικές Μονάδες Υγείας του νέου συστήματος και αυτές με υποστελέχωση όπως η ΤΟΜΥ Ναυπλίου.

 

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Αργολίδα, επισημαίνεται ότι στους δύο δήμους απαιτούνται 8 παθολόγοι ή ιατροί γενικής ιατρικής καθώς και 2 παιδίατροι. Με δεδομένο ότι ο σχεδιασμός προβλέπει Μονάδες στο Ναύπλιο και στο Άργος, καθίσταται εμφανές το μέγεθος του προβλήματος καθώς αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένας ιατρός διαθέσιμος στο Ναύπλιο, ενώ επιπλέον έχει καθυστερήσει η τοποθέτηση παθολόγου και παιδιάτρου στο Κ.Υ. Ναυπλίου.

 

Συγκεκριμένα, ενώ η αρχική προκήρυξη προέβλεπε 16 θέσεις Γενικής Ιατρικής (8 για το Ναύπλιο, 8 για το Άργος), 4 θέσεις Παιδιατρικής (2 για το Ναύπλιο, 2 για το Άργος), 4 θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών (2 για το Ναύπλιο, 2 για το Άργος), 8 θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων (4 για το Ναύπλιο, 4 για το Άργος), 8 Νοσηλευτών (4 για το Ναύπλιο, 4 για το Άργος) και 8 Επισκεπτών υγείας (4 για το Ναύπλιο, 4 για το Άργος), εντέλει οι προσλήψεις που έγιναν -και μόνο για το ΤΟΜΥ Ναυπλίου- ήταν μόλις 1 παθολόγος, 1 νοσηλεύτρια, 1 επισκέπτρια υγείας και 2 διοικητικοί υπάλληλοι.

 

Επισημαίνεται τέλος ότι οι ιατροί απορρίπτουν το νέο σύστημα καθώς δεν κρίνουν τις αμοιβές ως προσήκουσες προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προκήρυξη του Αυγούστου για 1.195 θέσεις οικογενειακών γιατρών υποβλήθηκαν μόλις 583 αιτήσεις, ενώ στην πρόσφατη προκήρυξη για 2.829 θέσεις οικογενειακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ υποβλήθηκαν μόλις 1.200 αιτήσεις.

 

Τούτων δοθέντων, ερωτάται ο Υπουργός:
Πώς θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα ως άνω προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας”.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια