Ναύπλιο: Ενημερωτική Ημερίδα για αντιμετώπιση σεισμού σε σχολείο

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων και το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Ναυπλίου συνδιοργανώνουν την 1η Ενημερωτική Ημερίδα για Αντιμετώπιση Σεισμού σε σχολική μονάδα με άσκηση προσομοίωσης.

 

Την επιστημονική υποστήριξη αναλαμβάνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με τίτλο: «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση κρίσεων υγείας».

 

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις έννοιες της καταστροφής και της “κρίσης”, θα γνωρίσουν τους βασικούς συντελεστές αντιμετώπισης καταστροφών και θα διδαχθούν αρχές αντιμετώπισης μαζικών ατυχημάτων και έκτακτων καταστάσεων. Η μελέτη περίπτωσης θα είναι διαχείριση σεισμού σε σχολική μονάδα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διαλογή και οργάνωση σταθμών υποδοχής θυμάτων και στην παροχή πρώτων βοηθειών μετά από φυσικές καταστροφές. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό τμήμα και μια άσκηση προσομοίωσης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εθελοντές πολίτες, εκπαιδευτικούς και σπουδαστές ΙΕΚ.

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής: 

https://goo.gl/forms/PL0WwaybGyX2WcrJ2

(ή μέσα από τη σελίδα http://dieknafpl.blogspot.gr/ )

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια