Δεν υπάρχει σήμανση «προς Ναύπλιο» στην Αρχαία Κόρινθο – Διαμαρτυρία 250 Ναυπλιωτών και του Δήμου

 

Την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφοριακής σήμανσης «προς Ναύπλιο», στο ύψος του αυτοκινητοδρόμου, Αθήνα – Πάτρα στο ύψος του κόμβου της αρχ. Κορίνθου και προς τις δύο κατευθύνσεις, ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Ολυμπία Οδός Α.Ε., ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος βασιζόμενος τόσο σε παλαιότερη έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, όσο και σε πρόσφατη επιστολή 250 Ναυπλιέων σχετική με το πρόβλημα αυτό.

 

Η ελλιπής σήμανση «προς Ναύπλιο» οδηγεί σε απίστευτη ταλαιπωρία εκατοντάδες οδηγούς που αγνοούν που θα πρέπει να στρίψουν με προορισμό το Ναύπλιο και την ευρύτερη της αργολικής πρωτεύουσας περιοχή.

 

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στην επιστολή του αναφέρει:

 

 

Στο πρόσφατο κείμενο διαμαρτυρίας των διακοσίων 250 συμπολιτών μου, αλλά και σε παλιότερη αυτοψία της υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων, διαπιστώθηκε η έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου- Πατρών με αναφορά στην πόλη του Ναυπλίου, τόσο για την κατεύθυνση όσο και για την χιλιομετρική απόσταση, παρότι μετά τον Ισθμό υπάρχουν πινακίδες για τις περισσότερες πόλεις της Πελοποννήσου, για αρκετές κωμοπόλεις, αλλά και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

 

Οι οδηγοί ερχόμενοι από την Αθήνα και άλλες πόλεις δεν βρίσκουν πινακίδα για το Ναύπλιο στη διασταύρωση της Κορίνθου- Πατρών με την Κορίνθου- Τριπόλεως με αποτέλεσμα πολλοί να παίρνουν την δεξιά λωρίδα και να φτάνουν στο Κιάτο, ακόμη και στο Ξυλόκαστρο. Είναι κρίμα γιατί διανύουν 50 χιλιόμετρα επιπλέον και μάλιστα πληρώνοντας παραπάνω διόδια.

 

Ο αποκλεισμός του Δήμου Ναυπλιέων από την σήμανση στο εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο εποπτεύεται από την εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, οδηγεί στην υποβάθμιση της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, του δεύτερου πιο δημοφιλούς τουριστικού προορισμού της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του Δήμου Ναυπλιέων και αυτό μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

 

Παρακαλούμε όπως τοποθετηθεί πινακίδα στην προαναφερόμενη διασταύρωση με την λέξη “Ναύπλιο” (παρεμπιπτόντως στο ίδιο περίπου σημείο υπήρχε πινακίδα με την ένδειξη Ναύπλιο- Τρίπολη μέχρι το 2011) για την εξυπηρέτηση των οδηγών από την Αθήνα προς την Ναυπλία γενικότερα, περιοχή με πληθυσμό σαράντα δύο χιλιάδων (42.000) κατοίκων.

 

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορεί να τοποθετηθεί η πινακίδα που αναγράφει το Ναύπλιο στην συγκεκριμένη διασταύρωση, τουλάχιστον να τοποθετηθεί μετά από τρία έως τέσσερα (3- 4) χιλιόμετρα, εκεί που ήδη υπάρχει μία πράσινη πινακίδα δεξιά του δρόμου με την ένδειξη Άργος- Κόρινθος και εν μέρει λύνεται το πρόβλημα.

 

Τέλος, πολλοί οδηγοί ερχόμενοι από την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, στο ύψος της διασταύρωσης της Πατρών- Κορίνθου με την Κορίνθου – Τριπόλεως επειδή επίσης δεν υπάρχει σε πινακίδα η λέξη Ναύπλιο οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει και εκεί ανάλογη σήμανση».

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια