Αργολίδα: Έρχονται προκηρύξεις για 40 επτάμηνες προσλήψεις σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους

 

Το πράσινο φως άναψε ο υπουργείο Πολιτισμού για νέες προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι επτά μήνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.dikaiologitika.gr.

 

Εγκρίθηκε η κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 1.314 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 7 μηνών, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Για την Αργολίδα, ο αριθμός φτάνει τα 40 άτομα. Συγκεκριμένα:

34 ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων

3 ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων

3 ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού – Καθαριότητας

 

Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα γίνει με την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Η κατανομή του ανωτέρω προσωπικού ανά Μουσείο, Αρχαιολογικό Χώρο ή Μνημείο, θα καθοριστεί από τον Προϊστάμενο της εκάστοτε Υπηρεσίας.

 

Για το Φυλακτικό Προσωπικό (Ημερήσιοι Φύλακες Αρχαιοτήτων και Νυχτοφύλακες Αρχαιοτήτων) και το Προσωπικό Καθαριότητας, εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου, που εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα της σύμβασης, μετά τη δημοσίευση σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Εφιστάται η προσοχή των αρμοδίων Προϊσταμένων για την αυστηρή τήρηση των νομίμων διαδικασιών, καθώς επίσης και των κριτηρίων πρόσληψης (άρθρο 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα). Σχετικά Υποδείγματα παρέχονται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr).

 

 

 

3 σχόλια

    • Για τους φύλακες, πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου, για το βοηθητικό προσωπικό – καθαριστές απόφοιτοι Δημοτικού. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα δημοσιευτεί η προκήρυξη. Προς το παρόν έγινε γνωστός μόνο ο αριθμός των ατόμων και η χρονική διάρκεια.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια