Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου έγιναν στη Τρίπολη οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με επίκεντρο τη Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

 

Στη πορεία προς το Συνέδριο, κατέθεσαν τις προτάσεις τους πάνω από 35 φορείς της Αργολίδας (Επιμελητήριο, ΕΒΕ, Δήμοι, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Εργατικά Κέντρα, Επαγγελματικοί Σύλλογοι, Μητρόπολη και μια σειρά άλλων φορέων ). Η διαδικασία άνοιξε τη βεντάλια όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τη παραγωγική ανασυγκρότηση του Νομού, δίνοντας μια χαρτογράφηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν από ένα “Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης”.

 

 Το πρώτο ακριβώς βήμα για τη συμμετοχική διαμόρφωση αυτού του Εθνικού Σχεδίου έγινε στο Συνέδριο της Τρίπολης.

 

Σε αυτό έγινε και μια πρώτη ιεράρχηση προτεραιοτήτων – δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας – πράγμα αρκετά δύσκολο και σε επίπεδο Περιφέρειας και σε επίπεδο Νομού.

 

Ειδικά για το Νομό μας, η αξιολόγηση των προτάσεων ανέδειξε τις παρακάτω προτεραιότητες σε πρώτη φάση:

 

Α)  Τη σπουδαιότητα του Πρωτογενούς Τομέα, με τη στόχευση στην επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου σε όλη την Αργολίδα (ξεκινώντας με την άμεση δημοπράτηση του τομέα Φίχτια-Μοναστηράκι, τη προώθηση του έργου προς την Επιδαυρία και τη μελέτη της επέκτασής του προς την Ερμιονίδα) ως αποφασιστικού μοχλού ανάπτυξης της Αγροτικής-Διατροφικής παραγωγής.

 

Β)  Τη σημασία για την ανάπτυξη του Νομού της ενίσχυσης του δίπτυχου Αρχαιολογία-Τουρισμός με επίκεντρο,  1) τη σύνδεση του Εθνικού Οδικού Δικτύου με το οδικό δίκτυο της Αργολίδας (αρχίζοντας από τα Δερβενάκια, με τις αναγκαίες παρακάμψεις) ενόψει και του σχεδιασμού του δρόμου Μυκηνών-Ολυμπίας,  2) τη χρηματοδότηση έργων (8,4 εκατ.) για την αξιοποίηση της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς των Δήμων  Ναυπλίου και Αργους-Μυκηνών,  3) την ολοκλήρωση έργων που έχουν δρομολογηθεί (στερέωση-αποκατάσταση στο Μπούρτζι, Πνευματικό Κέντρο στο Λυγουριό).

 

Γ)  Τη κρισιμότητα της συνολικής και σχεδιασμένης αναβάθμισης των Υπηρεσιών Υγείας στο Νομό,  ξεκινώντας,  1)  από την ενίσχυση του εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας (1 εκατ.), και  2)  την αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη δημιουργία της 1ης ΤΟΜΥ στο Ναύπλιο (σαν πρώτα βήματα σε αυτή τη βασική για τη ποιότητα ζωής των πολιτών κατεύθυνση)

 

Η πορεία της υλοποίησης αυτών των προτάσεων θα είναι υπό στενή παρακολούθηση, και θα γίνεται απολογισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα προς τους πολίτες του Νομού μας.

 

Το 10ο Συνέδριο είναι μόνο η αρχή για τη πορεία συγκρότησης του “Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου”, που τελικά θα κατατεθεί στη Βουλή για να γίνει νόμος του Κράτους.

 

Η φιλοδοξία είναι τα Περιφερειακά Συνέδρια να γίνουν τακτικός θεσμός, και στη πορεία τους σταδιακά να βγούν από τα πλαίσια του παραδοσιακού παραγωγικού μοντέλου (που η κρίση έδειξε ότι εξάντλησε τα όριά του), και να χαράξουν το δρόμο για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο βασισμένο στις τεχνολογικές καινοτομίες στην υπηρεσία των ανθρώπινων αναγκών.

    

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας.

5/3/2018

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Δωρεάν μετάβαση από Αργολίδα στην ημερίδα ενημέρωσης για την Πνευμονική Ίνωση

  Πρόσκληση του Ελλγνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» Ο Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» με χαρά σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ενημέρωσης με τίτλο «Πνευμονική...

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες – Το ψήφισμα με τα αιτήματα

Μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιστροφές των προκαταβολών για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 που ζητάει ο ΕΛΓΑ, έκαναν αγρότες της Αργολίδας...

Δίκες για πλειστηριασμούς: Έπαυσε η δίωξη κατά των 18 – Αναβολή της δίκης των τριών

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου αποφάσισε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου να παύσει η δίωξη κατά των 18 ατόμων που το Σεπτέμβριο του 2017 είχαν συλληφθεί...

Η έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» τον Νοέμβριο στην Αργολίδα – Δηλώσεις συμμετοχής

Η «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ», η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της Πελοποννήσου, μετρά ήδη 6 χρόνια επιτυχημένης και αποτελεσματικής παρουσίας στον επιχειρηματικό κόσμο, μιας και έχει καθιερωθεί...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

ΚΚΕ Αργολίδας για κινητοποίηση αγροτών: O ΕΛΓΑ να πάρει πίσω τα ντροπιαστικά πορίσματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Tο KKE στέκεται...

Η ΕΠΣ Αργολίδας διασκεδάζει…

  Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ενώνεται...

Ημερίδα διοργανώθηκε στο Ναύπλιο από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων

Η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, σε ...

5 εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στην Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους-Μυκηνών

Η Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών, που δραστηριοποιείται στα...

Δωρεάν μετάβαση από Αργολίδα στην ημερίδα ενημέρωσης για την Πνευμονική Ίνωση

  Πρόσκληση του Ελλγνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» Ο Ελληνικός...

Προτείνουμε...