Κυκλοφορεί η νέα ποιητική συλλογή του Πέτρου Λυγίζου: “Άνθρωπος, άλλα ζώα και πράγματα”

 

Κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Πέτρου Λυγίζου με τίτλο “Άνθρωπος, άλλα ζώα και πράγματα” από τις εκδόσεις “το ανώνυμο βιβλίο”.

 

Ο ράφτης αγαπά τις γυναίκες. / Τις τυλίγει με τα λεπτά του χέρια,/ φαντάζεται πως τις αγκαλιάζει, / ακουμπά τους τρυφερούς τους ώμους,/ φαντάζεται πως τους φιλά, / τίποτα./ Καμία. Πουθενά. / Μόνο η βροχή στο στενό δρομάκι/ μόνο η νυχτερινή επίσκεψη ενός χελιδονιού στο κρεβάτι του / κι ίσως κάποιες δισταχτικές ανάσες μιας όμορφης / όταν δοκιμάζει φόρεμα αταίριαστο με τη ζωή της…

 

Στη συλλογή αυτή θα μπορέσει κάποιος να δει τον εαυτό του και να έρθει σε επαφή με όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Το ποιητικό υποκείμενο μετατοπίζεται για να φωτίσει το πρόσωπο, το ζώο, το αντικείμενο που ενυπάρχει στην ανθρώπινη υπόσταση. Οι λέξεις αποπνέουν συμπόνια και κατανόηση, μελαγχολία και φόβο, και αποκαλύπτουν ένα ειλικρινές και οδυνηρό ταξίδι αυτογνωσίας.

 

«Η κατανοητή έκφραση, ο λυρισμός που δεν χάνεται σε αοριστίες και η καθαρότητα των σχημάτων είναι τα πλεονεκτήματα της ποίησης του Πέτρου Λυγίζου. Συγκρατώ την έλξη που ασκούν τα πράγματα καθαυτά…»

Γεώργιος Βέης, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας, μόνιμος πρέσβης της Ελλάδος στην UNESCO

 

Ο Πέτρος Λυγίζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Κατάγεται από την Ικαρία. Είναι καθηγητής αρχαίας και νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Μεγάλος αριθμός ποιητικών συλλογών και πεζών του έχει ήδη εκδοθεί. Κάποια από τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά. Πηγές έμπνευσής του είναι η αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου, οι κρυφές σκέψεις και τα απαγορευμένα όνειρά του.

 

Πέτρος Λυγίζος, “Άνθρωπος, άλλα ζώα και πράγματα”
“το ανώνυμο βιβλίο” (τηλ. 213.026.1723 [email protected]
 σχ. 17×24, σελ.58, € 8,50

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια