Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Έναρξη αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του ΚΕΣ Χάρβαρντ

 

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μαθητών Λυκείου για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2018 (High School Summer Program-HSSP). Το πρόγραμμα προσφέρεται για έβδομη συνεχή χρονιά. Θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 21 Ιουλίου 2018.

 

Οι μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και τις 31 Μαρτίου. Η επιλογή από την επιτροπή αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί τα τέλη Απριλίου.

 

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών θα προσφέρει συνολικά δεκαοκτώ υποτροφίες σε μαθητές. Εφέτος, με την προοπτική επέκτασης του HSSP πέρα από την Αργολίδα, θα συμμετάσχει στο Θερινό αυτό Πρόγραμμα και μαθητής αμερικανικού σχολείου, εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία μεταξύ του ΚΕΣ και του Odyssey Charter School (OCS), Wilmington, Delaware (Η.Π.Α.). Το Odyssey Charter School θα προσφέρει στον μαθητή ή τη μαθήτρια υποτροφία αριστείας, για να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Θα προσφέρει επίσης υποτροφία σε εκπαιδευτικό του σχολείου, ο οποίος θα συνοδεύσει τον μαθητή/τρια και θα παρακολουθήσει τις εργασίες του HSSP.

 

Επίσης, θα συμμετάσχουν δύο μαθητές/τριες από τα Αρσάκεια Σχολεία, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Εφέτος οι δύο μαθητές/τριες θα προέρχονται από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού (Κλασικό) και το Αρσάκειο Λύκειο Ιωαννίνων. Ο εκπαιδευτικός ο οποίος επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως Fellow στο HSSP 2018 είναι ο Αλέξανδρος Αλεξίου από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης.