Κοινωνία

H διάκριση του 3ου Δημοτικού Ναυπλίου στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

 

To 3o Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου συμμετείχε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος διοργανώθηκε στον πολυχώρο Φουγάρο, στο Ναύπλιο, από την WROHellas σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμιαΕκπαίδευση Αργολίδας. Το σχολείο του Ναυπλίου απέσπασε το 3ο βραβείο.

 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 17 σχολεία από όλη την Πελοπόννησο, οι μαθητές των οποίων διαγωνίστηκαν στο σχεδιασμό και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: Ο εποικισμός του Άρη.

 

Όπως αναφέρει η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου Χρύσα Σαββάκη:

 

Η ομάδα του σχολείου μας, «οι υπερ6πνοι», η οποία αποτελείται από τους μαθητές της ΣΤ τάξης: Σταυρούλα Κοντοσταθάκου, Δέσποινα Μπούκουρα, Νικόλα Νταλιάνη, Βλάσση Παπαντωνόπουλο, Χρυσούλα Σγουρίδη και Δαυίδ Σημεωνίδη, μαζί με τον καθηγητή πληροφορικής Εμμανουήλ Δημητρούλη, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα έργο με 3 αυτόματους συντονισμένους μηχανισμούς, του οποίου ο στόχος ήταν η μεταφορά τροφίμων από το θερμοκήπιο στην αποθήκη-ψυγείο, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

 

Με το συγκεκριμένο έργο, το σχολείο μας κατάφερε να διακριθεί στην τρίτη θέση, αυτού του ιδιαίτερα απαιτητικού διαγωνισμού. Το 3ο Δημοτικό Ναυπλίου, υλοποιεί πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής τα τελευταία 4 χρόνια. Είναι η δεύτερη συμμετοχή μας σε διαγωνισμό. Στην προηγούμενη, το 2015-2016 είχαμε διακριθεί πάλι στην τρίτη θέση, στον διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί στην Τρίπολη.

 

Η συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και τις δεξιότητές τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι, που στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν και παλιοί μαθητές μας, με ομάδες του Γυμνασίου.

 

Ελπίζουμε, αυτή η εκπαιδευτική καινοτομία να αγκαλιαστεί και από άλλα σχολεία, γιατί η επένδυση στη νέα γενιά, μπορεί να διαμορφώσει την προοπτική ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος.

 

H δημιουργία των μαθητών του 3ου Δημοτικού Ναυπλίου:

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ μίλησαν στο Άργος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Άργος Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας διοργανώνει την Παρασκευή 26 Απριλίου και…

4 ώρες πριν

Ναύπλιο: Η πρεμιέρα της εξαιρετικής παράστασης “Βασικά με λεν Θανάση”

Ναύπλιο: Η πρεμιέρα "Βασικά με λεν Θανάση" Κείμενο, φωτογραφίες: Γιάννης Γαλανόπουλος Εξαιρετική η πρεμιέρα στο…

4 ώρες πριν

27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

27 Απριλίου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: O καταστροφικός σεισμός στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, οι Γερμανοί…

15 ώρες πριν

Σύσκεψη εργασίας του Πτωχού με Ορφανό, Γεωργόπουλο, Χρόνη

Σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή των Δημάρχων Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου,…

20 ώρες πριν

Εταιρεία στην περιοχή του Άργους ζητά εργαζόμενο για την αποθήκη

Εμπορική εταιρεία ειδών ύδρευσης στην περιοχή του Άργους ζητά εργαζόμενο για την αποθήκη για πλήρη…

21 ώρες πριν

ΚΚΕ: Εκδήλωση μνήμης στο Ναύπλιογια τους εκτελεσμένους κομμουνιστές

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ Η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ την Τέταρτη 1η…

22 ώρες πριν