Ο Δήμος Ναυπλιέων χρηματοδοτεί τη δημιουργία Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου (από τις 10 πμ έως τις 4 μμ), στο Φουγάρο, στο Ναύπλιο, θα πραγματοποιηθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός για την Εκπαιδευτική Ρομποτική, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων.

 

Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά ευφάνταστες κατασκευές, να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις, καθώς επίσης και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτές και με τους μαθητές που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

 

Στο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συμμετέχουν και φέτος περισσότεροι από 220 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,οι οποίοι πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, αξιοποιούν την ευκαιρία να εμπλακούν σε δραστηριότητες και καινοτόμα εργαστήρια ρομποτικής, προγραμματισμού και δημιουργικών κατασκευών.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τόσο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, όσο και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την αναγγελία του περιφερειακού διαγωνισμού καθώς και για την λειτουργία του «Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής», τα παιδιά αποκτούν με την Εκπαιδευτική Ρομποτική πρόσβαση σε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης κι ενίσχυσης ομαδικών-συνεργατικών δεξιοτήτων αλλά και κατάκτησης σύγχρονων εφοδίων, που είναι πλέον τόσο απαραίτητα στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής την χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ναυπλιέων.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια