Οι παραγωγικοί φορείς της Αργολίδας συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

 

Tην Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στο Επιμελητήριο Αργολίδας έγιναν συναντήσεις του εκπροσώπου του Γραφείου Συντονισμού της Κυβέρνησης Γιάννη Βουλγαράκη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

 

Ο κ. Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αργολίδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννη Γκιόλα και μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής Αργολίδας έκανε τις παρακάτω συναντήσεις:

 

Eν πρώτοις με τoν πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φώτη Δαμούλο και τα μέλη του Επιμελητηρίου Αργολίδας, τον πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άργους – Μυκηνών Βασίλη Νίκα, τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Άργους Α. Καλοθέου, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άργους, Φ. Κολεβέντη, την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, τον Οδοντιατρικό σύλλογο Αργολίδας, τους παρακάτω εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών:
ΚΑΣΟΑ Γ. Ντόκο, Ε.Α.Σ Αργολίδας Σ. Αντωνόπουλο, ΑΡΓΕΑΣ  Θ. Μπόμπο, τον Συνεταιρισμό Κουτσοποδίου Σ. Δαμούλο, τον Συνεταιρισμό ΄Ηρας Κουρτακίου κ. Μακρή, τον Πρόεδρο ΓΟΕΒ Β. Λιαλιάτση, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Τάκη Πεβερέτο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Γεωπόνων Αργολίδας και όμορων Νομών Τ. Μπινιάρη, τον Γεωπόνο συνδικαλιστή Γ. Διαμαντή, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γ. Γεωργιδάκη και άλλοι παραγωγικοί φορείς.

 

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς ξεχωριστά, και υπήρξε αρκετός χρόνος ώστε να ξεδιπλωθούν όλες οι απόψεις.

 

Μία ζωντανή διαδικασία που είχε στόχο να συνθέσει απόψεις διαφορετικές, πολλές φορές αντίθετες, με έναν κοινό παρονομαστή. Και ο κοινός παρονομαστής είναι η κατάθεση-σύνθεση προτάσεων, από τους οι παραγωγικούς φορείς, τους επιχειρηματίες, τις κινήσεις πολιτών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλους τους ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων της παραγωγικής ανασυγκρότησης στο Νομό και στην Περιφέρεια.

 

Θεωρούμε ότι αυτό το αναπτυξιακό συνέδριο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η κάθε περιφέρεια να μπορέσει να διεκδικήσει ένα πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης σε αυτά που της αναλογούν.

 

Στην Τρίπολη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου θα βρίσκονται γύρω στους 15 Υπουργούς και στελέχη οργανισμών. Θα γίνουν 6 θεματικές ενότητες. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Τουρισμού ενδεχομένως και όσα άλλα εμπλέκονται στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.

 

Διότι κάθε Περιφέρεια έχει τις ιδιαιτερότητές της και δεν υπάρχουν οι ίδιες ανάγκες και τα ίδια πλεονεκτήματα.

 

Επομένως, πραγματοποιήθηκε μια καλή προετοιμασία με καταγραφή των απόψεων. Στο συνέδριο της Τρίπολης στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, θα υπάρξουν παρεμβάσεις-προτροπές από τους περιφερειάρχες, θα κληθούν να λάβουν τον λόγο οι Δήμαρχοι, και από τους Υπουργούς θα κατατεθούν υπομνήματα, ώστε τελικά να κατατεθούν όλα σε ένα πλαίσιο αντικειμενικότητας, και να αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια