Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Διάλεξη του π. Γεώργιου Σελλή στο “Δαναό”

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις  6.30 μ.μ.  στην αίθουσα  διαλέξεων  του  Συλλόγου  Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής με θέμα: «Από την νίκη της Ορθοδοξίας στην  βίωση της αθεΐας». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

 

Βιογραφικό του πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Σελλή

 

Γεννήθηκε από τον Κωνσταντίνο και την Σοφία στον Αχλαδόκαμπο το 1961. Tελείωσε την Επτατάξιο Εκκλησιαστική Σχολή της Τήνου.

 

Παντρεύτηκε την Καλλιόπη Σελίμου με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, τη Σοφία και την Κωνσταντίνα.

 

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Έδωσε κατατακτήριες στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Master του Τμήματος Ηθικής Φιλοσοφίας του ιδίου Πανεπιστημίου.

 

Διορίστηκε Εφημέριος της ενορίας Νέου Ηραίoυ (Χώνικα) και μετά 13 χρόνια τοποθετήθηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, πρώτα ως Εφημέριος και κατόπιν ως Προϊστάμενος αυτού.

 

Ασχολήθηκε από τις πρώτες μέρες της χειροτονίας του μέχρι και σήμερα με τον ιδιότυπο εκκλησιαστικό συνδικαλισμό. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα εκλέγεται στα Δ.Σ. του Συνδέσμου Κληρικών Αργολίδος αλλά και του Πανελλήνιου Συνδέσμου ως μέλος αλλά και ως Πρόεδρος αυτών.

 

Διορίστηκε επί 10 και πλέον έτη υπό των αρμοδίων Υπουργών στα Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου (πρώην Τ.Α.Κ.Ε). Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν διορισμένος στο Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ) το οποίο χορηγούσε τα εφάπαξ του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Είναι Πρόεδρος και μέλος σε αρκετά Κληροδοτήματα της πόλεως του Άργους καθώς και Πρόεδρος του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας του Αγίου Πέτρου, στο οποίο μαζί με τους συνεργάτες του έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση. Υπήρξε επίσης μέλος στο πρώτο Δ.Σ. της Πρόνοιας του Δήμου Άργους.

 

Έχει γράψει αρκετά μικρά δοκίμια και έχει εκδώσει το βιβλίο  ¨Άγιος Πέτρος, Επίσκοπος Άργους Σημειοφόρος και Θαυματουργός”.

 

 

 

 

1 σχόλιο