Γ. Μανιάτης: Νέες προοπτικές για φωτοβολταϊκά αγροτών στην Αργολίδα

 

 

Θετική ανταπόκριση είχε η προσπάθεια μας για την άρση του κορεσμένου του δικτύου Πελοποννήσου, προκειμένου να είναι δυνατή η εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών μονάδων στην Αργολίδα από αγρότες, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ κ.ά.. Αυτό προκύπτει από απάντηση του ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη στο Γ. Μανιάτη, σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας.

 

Αναφορικά με το θέμα, ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Αποτελεί σημαντική θετική εξέλιξη η προοπτική να αρθεί το κορεσμένο του ηλεκτρικού δικτύου Πελοποννήσου, μετά από επανειλημμένες προσπάθειες μας. Ήδη από το 2013-2014 είχαμε προχωρήσει τις επενδύσεις για αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς από Μεγαλόπολη, προκειμένου να είναι δυνατό να υποδεχθεί νέες ενεργειακές επενδύσεις.

 

Παρά τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, ο σχεδιασμός είναι, μέσα στο 2018, να είναι δυνατή η έγκριση νέων επενδύσεων σε ΑΠΕ. Η θετική αυτή εξέλιξη πρέπει να κινητοποιήσει τόσο τον αγροτικό τομέα της Αργολίδας, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση».

 

 

Ακολουθεί η ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη:  

 

H απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Γ. Σταθάκη:

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια