Συνάντηση Κωστούρου με τον εκπρόσωπο του Γραφείου Συντονισμού της Κυβέρνησης

 

Τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ναυπλιέων έθεσε στον εκπρόσωπο του Γραφείου Συντονισμού της Κυβέρνησης Γιάννη Βουλγαράκη ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, κατά την  επίσκεψή του στο Δημαρχείο Ναυπλίου, ενόψει της προετοιμασίας του Αναπτυξιακού Συνέδριου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου.

 

Η ατζέντα του Δημήτρη Κωστούρου περιελάμβανε:

 

• τη συνεργασία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του Τελωνείου στο Δήμο

 

• την παραχώρηση των οικοπέδων στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου μπροστά στον Άγιο Αναστάσιο.

 

• την άμεση επίλυση χρόνιων ζητημάτων με την δημόσια περιουσία, η οποία βρίσκεται σε νεφελώδες τοπίο και εμποδίζει τις επενδύσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά την τραγική κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή με το Ξενία και το τουριστικό περίπτερο στην Αρβανιτιά.

 

• την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του τρένου και τη Σιδηροδρομική Ένωση του Ναυπλίου με την πρωτεύουσα.

 

• την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ναυπλίου , καθώς και

 

• την οδική σύνδεση της εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως με το δρόμο των αρχαιοτήτων, στα εκκλησιαστικά.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων επεσήμανε την αναγκαιότητα της συνεργασίας για:

 

• την επικείμενη παραχώρηση έκτασης του υπουργείου δικαιοσύνης στον δήμο για την κάλυψη βασικών εκπαιδευτικών και αθλητικών αναγκών.

 

• την κατασκευή σχολείων και νέου αθλητικού κέντρου, και

 

• την άμεση χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ολοκλήρωση έργων οδοποιίας.

 

Ο κύριος Κωστούρος τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης λύσης μέσω της υπογραφής ΣΔΙΤ στο μεγάλο θέμα των απορριμμάτων. Ενώ ειδική αναφορά έκανε στο θέμα που αντιμετωπίζουν οι ακτές από την διάβρωση ,ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την χρηματοδότηση των έργων.

 

Αναφέρθηκε στο θέμα του στρατοπέδου, ζητώντας την παραχώρηση του στο Δήμο για την λειτουργία διοικητικού πάρκου και την κάλυψη εκπαιδευτικών και αθλητικών αναγκών.

 

Σε ότι αφορά την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου του λιμανιού και της Μαρίνας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ζήτησε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προωθήσει τα έργα αυτά ,τα οποία θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του δήμου και της περιφέρειας.

 

Ο κ. Κωστούρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοίκηση με το νόμο περί δημοσίων συμβάσεων, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών και γενικότερα την γραφειοκρατία, προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν τη γρήγορη και άμεση λύση σοβαρών θεμάτων της καθημερινότητας και όχι μόνο των δημοτών.

 

 

 

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια