Ο Καμπόσος σε ρόλο ιστορικού, μιλά στην Κατερίνη για τη Μακεδονία

 

Σε ρόλο ιστορικού, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση που θα γίνει στην Κατερίνη, στις 24 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο «Εκάβη». Τίτλος της συγκέντρωσης «Η ελληνικότητα της Μακεδονίας». Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί αν θα επανδρωθούν λεωφορεία από το Άργος και την υπόλοιπη Ελλάδα για την παρακολούθηση της ομιλίας.

 

 

7 σχόλια

  1. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, κυρίως οι βόρειοι γείτονές μας ότι για να πάρουν αυτοί όνομα ταυτότητας με ρίζα από το λήμμα “Μακεδονία” το πρώτο που επιβάλλεται είναι να διαβάσουν την ιστορία .Εάν δουν στις σελίδες της ιστορίας έστω και μία φράση που να αναφέρεται ότι η Μακεδονία και οι Μακεδόνες είναι κάτι ξεχωριστό από την υπόλοιπη Ελλάδα , (ως έθνος και ως γεωγραφική οντότητα), ας μας το πουν. Θέλουν να τους λένε “Μακεδόνες”;Εάν ναι ας ασπασθούν και ας ενσωματωθούν στον Ελληνισμό αποκηρύσσοντας τον Σλαβισμό τους.

  2. Και μόνο από την καλαίσθητη αφίσα μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση. Απορία: Η Εκάβη η γνωστή Τρωαδίτισσα είχε καταγωγή από την Κατερίνη;

    • Όχι, αλλά σύμφωνα με ένα χαμένο παράρτημα της Ιλιάδας που βρήκε ο Ηγέτης στην κουφάλα του κυπαρρισιού (και φημολογείται ότι ήταν ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το έκοψε, αλλά πού να το εξηγήσει στους απαίδευτους δημότες…), τα είχε φτιάξει κρυφά με το Διομήδη όταν αυτός πολιορκούσε την Τροία…
      Γι αυτό πάει σε μια αίθουσα με αυτό το όνομα, για να τιμήσει τις επιτυχίες των Αργείων, σε άλλο έναν τομέα!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια