«Μεταμεσονύκτιες Σκέψεις» – του Δημήτρη Παπαδριανού

 

 

Γράφει ο Δημήτρης Παπαδριανός

«Το μετέωρο βήμα του Πελαργού»

 

Μετά από είκοσι επτά (27) χρόνια και βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση, στο ίδιο σχεδόν σημείο, ακίνητοι – μετέωροι, άπραγοι. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα με το όνομα των Σκοπίων με συλλαλητήρια. Το ζήτημα όπως όλοι σχεδόν παραδέχονται δεν είναι μόνο στο όνομα αλλά κυρίως στις αλυτρωτικές θεωρίες που εκφράζονται στο γειτονικό κράτος και διατυπώνονται κατά κάποιον τρόπο και στο Σύνταγμα τους.

 

Πέρασαν 27 χρόνια και καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Καμιά λύση βέβαια δεν θα είναι ωφέλιμη αν δεν προηγηθεί η διαγραφή από το Σύνταγμά τους των όποιων διεκδικήσεων.

 

Δεν ξέρω αν θα δοθεί λύση στο “Μακεδονικό”, εκείνο που νοιώθω είναι μια βαθιά μελαγχολία. Είκοσι επτά χρόνια μετά και συζητάμε τα ίδια πράγματα, γιατί τόση ανικανότητα; γιατί τόση μετριότητα; Οι πολιτικοί οφείλουν να δίνουν λύσεις και να εργάζονται γι αυτές χωρίς άσκοπες αναβολές και μάταιες καθυστερήσεις.

 

Οι άνθρωποι που εκλέγαμε ως πολιτικούς μόνο πολιτικοί δεν είναι, οι περισσότεροι από αυτούς με τυχοδιώκτες μοιάζουν κι εμείς από κοντά, μήπως τους μοιάζουμε και μας μοιάζουν;

 

 

«Σκάνδαλο Novartis»

 

1. Αλήθεια είναι πρωτόγνωρο η διαφθορά πολιτικών προσώπων στη χώρα μας; Γιατί τόσος ντόρος;

 

2. Γιατί απορούν κάποιοι με τους προστατευόμενους μάρτυρες, αν πραγματικά αυτοί είναι αξιόπιστοι; την αξιοπιστία τους άλλωστε η Δικαιοσύνη θα την κρίνει όπως και την όλη υπόθεση και όχι οι εμπλεκόμενοι.

 

3. Τι έχει να φοβηθεί κάποιος για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία;

 

4. Στο μέρος της δικογραφίας που προέρχεται από το FBI δεν υπάρχουν τη κατηγορίες κατά Ελλήνων πολιτικών ( προς το παρόν τουλάχιστον), υπάρχει όμως απ όσα ακούγονται άφθονο οπτικοακουστικό υλικό

 

5. Οι τρείς προστατευόμενοι μάρτυρες, γιατί δεν πάνε να καταθέσουν και στο FBI για να εισπράξουν πολύ σημαντική αμοιβή που προβλέπει η Αμερικάνικη νομοθεσία; η αμοιβή δίνεται υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι μάρτυρες θα παράσχουν αποδείξεις ή όσα καταθέσουν στη συνέχεια θα αποδειχτούν έγκυρα και αληθή.

 

6. Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια γιατί με βάση την τιμολόγηση των φαρμάκων στην Ελλάδα καθορίζονταν και οι τιμές στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

7. Το σκάνδαλο ΝOVARTIS δεν είναι μόνο Ελληνικό, εμπλέκονται δεκάδες χώρες.

 

8.Υπάρχουν αναφορές του FBI για εμπλοκή του δολοφονηθέντος Π. Μαυρίκου στην υπόθεση ΝOVARTIS;
http://www.documentonews.gr/…/hdh-enas-nekros-sthn-ypothesh…

 

9. Μήπως έχουμε ξεχάσει ότι η βασική αιτία πτώχευσης της χώρας είναι η διαφθορά; Μήπως αμφιβάλουμε ότι το Εθνικό σύστημα Υγείας έχει διαλυθεί ενώ κάποιες εταιρείες κερδοσκοπούσαν με τις ευλογίες πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων;

 

 

Η αμαρτωλή Αθήνα και η «Αγία» περιφέρεια

 

Όλα τα οικονομικά σκάνδαλα βλέπουμε και παρακολουθούμε να διαδραματίζονται χρόνια τώρα στην πρωτεύουσα, στην Αθήνα. Όλη η διαφθορά σημειώνεται παρατηρείται στα ισχυρά κέντρα αποφάσεων. Αυτό ως ένα βαθμό έχει μια λογική και αντικειμενική βάση, όμως στατιστικά υπάρχει ένα τεράστιο κενό – χάσμα – gap, που σε κάνει καχύποπτο. Μα είναι δυνατόν στις επαρχιακές πόλεις να μην συμβαίνει σχεδόν τίποτα παρά μόνο φήμες και κακόπιστα και κακοπροαίρετα κουτσομπολιά;

 

Στατιστικά και λογικά αδύνατον! Άρα “κάποιο λάκκο έχει η φάβα”. Mήπως, μήπως λέω; Στις επαρχιακές πόλεις οι δουλειές γίνονται πιο εύκολα και η σιωπή – Omerta είναι πιο αποτελεσματική; Αν παρατηρήσει κάποιος και τα επαρχιακά μέσα ενημέρωσης θα δει ότι οι αναφορές σε οικονομικά σκάνδαλα είναι περιορισμένες , ασήμαντες, ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Μήπως στις κλειστές – μικρές κοινωνίες ό έλεγχος είναι ευκολότερος από τα αμαρτωλά κυκλώματα; και η δημοσιότητα περιορισμένη;

 

Πάντως αν πραγματικά η κατάσταση είναι ως φαίνεται Μπράβο μας, η Ελληνική επαρχία, η περιφέρεια πρέπει να βραβευτεί με το Μεγαλόσταυρο της Τιμιότητας και της Αθωότητας και να ανακηρυχτεί ως Αγία, Άμωμη και Αμόλυντη.

 

Συμπερασματικά αν το πρόβλημα διαφθοράς στην Ελλάδα εντοπίζεται στην Αθήνα και η Ελληνική περιφέρεια ζει βίο ασκητικό και αμόλυντο, μακριά από το σκοτεινό λαβύρινθο της διαφθοράς, τότε θα πρέπει να νοιώθουμε πανευτυχείς που ζούμε σε μια τόσο αθώα ατμόσφαιρα και τόσο ιδανική Χώρα!

Δ. ΠΑΠΑΔΡΙΑΝΟΣ

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια