39.000 € για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπλιέων

 

Τη διάθεση του ποσού των 39.000 € αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

 

– για παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας για παιδιά με αποκριάτικα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στο Ναύπλιο και την περιφέρεια: 6.200 €

 

– για παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας από πολυμελή θίασο θεάτρου δρόμου, ο οποίος με την κατάλληλη καρναβαλική αμφίεση θα παράσχει διασκεδαστικές παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και θα συμμετάσχει με ειδικό πρόγραμμα και στις καρναβαλικές παρελάσεις: 24.800 €

 

– για τον εικαστικό σχεδιασμό πληροφοριακού εντύπου, υλικού προώθησης και προβολής των αποκριάτικων εκδηλώσεων: 2.500 €

 

– για κατασκευή καρναβαλικών φιγούρων (μαριονέτες): 2500 €

 

– για προμήθεια κρεατικών: 3.000 €

 

 

Στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Δ. Κωστούρος ανέφερε:

 

Το Αναπλιώτικο καρναβάλι το οποίο διοργανώνεται εδώ και δεκαετίες με μεγάλη επιτυχία και αποτελεί θεσμό για την Ναυπλιακή κοινωνία, στηριζόμενο στον εθελοντισμό, την συνεργασία και την ομαδικότητα για μία ακόμη χρονιά ευελπιστεί να προσελκύσει πλήθος κόσμου.

 

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων εμπλουτίζονται και ενισχύονται κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή όλων και περισσότερων τοπικών συλλόγων και φορέων στην οργάνωση του. Έτσι οι δημότες, τα παιδιά και οι επισκέπτες του Δήμου μας για δεκαπέντε μέρες θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, να απολαύσουν μια σειρά δρώμενων εντελώς δωρεάν, και να παρακολουθήσουν την αναβίωση τοπικών εθίμων και τοπικών παραδόσεων.

 

Και οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν με το άνοιγμα του Τριωδίου και ολοκληρώνονται με την Τελετή Λήξης του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, που φέτος έχει θέμα: «Ονειρομασκαρέματα….Φεγγαροξεφαντώματα».

 

Την Καθαρή Δευτέρα προγραμματίζονται οργανωμένες εκδηλώσεις στον οικισμό της Αγ.Παρασκευής και στο οικισμό Πλατανητίου.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και φέτος στο Βενετσιάνικο Ναύπλιο, ένα δρώμενο που προκαλεί τη φαντασία και μας μεταφέρει στην εποχή της Γαλανοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, σε μία εποχή σημαντική για τον τόπο μας , αφού σημάδεψε το Ναύπλιο πολιτιστικά και ιστορικά.

 

Πέραν της πόλης του Ναυπλίου, αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Τολό.

 

Με την φροντίδα και την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων γλέντια έχουν προγραμματιστεί και στις κοινότητες του Δήμου.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια