Ζητούν άμεση κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτιρίου στο κέντρο του Άργους

 

Επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των πεζών και των οδηγών είναι εδώ και χρόνια ένα ετοιμόρροπο παλιό σπίτι στην οδό Αθ. Μπόνη στο Άργος (κάθετη της Τσώκρη, λίγα μόλις μέτρα από τη λαϊκή αγορά).

 

Οι περίοικοι ζητούν την άμεση κατεδάφισή του καθώς πολλές φορές έχουν πέσει στο (στενό) δρόμο κομμάτια των τοίχων αλλά και κεραμίδια ή καδρόνια από τη σκεπή.

 

Πολλές φορές έχουν απευθυνθεί στο Δήμο και γύρω στα Χριστούγεννα έπεσαν καδρόνια και παραλίγο να χτυπήσουν διερχόμενο πεζό. Έγινε αυτοψία από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και συνεργείο του Δήμου και τοποθετήθηκε πλαστικό προστατευτικό…

 

Φυσικά, δεν είναι το μοναδικό ετοιμόρροπο σπίτι στο Άργος που βρίσκεται κοντά σε δρόμο και απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των πεζών αλλά και τα διερχόμενα οχήματα.

 

Η διαδικασία κατεδάφισης ενός επικίνδυνου κτίσματος έχει ως εξής: Μετά από καταγγελίες στο δήμο για συγκεκριμένες περιπτώσεις σπιτιών που θεωρούνται επικίνδυνα λόγω παλαιότητας, οι υπηρεσίες του ενημερώνουν την αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (επιτροπή επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων) που αποτελείται από τρεις πολιτικούς μηχανικούς, οι οποίοι ενεργούν αυτοψία και αποφασίζουν αν όντως το κτίσμα χρήζει κατεδάφισης. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να το αποκαταστήσει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Αλλιώς ο δήμος θα πρέπει να αναλάβει την λεγόμενη «άρση επικίνδυνου» (δηλ. να το κατεδαφίσει) και να χρεώσει τον δημότη τα έξοδα κατεδάφισης.

 

«Το πρόβλημα με το μισογκρεμισμένο σπίτι δεν προέκυψε τώρα, είναι πολλά χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του δεν έχει ενδιαφερθεί να το γκρεμίσει και ανά πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος για ανθρώπινα θύματα. Περιμένουμε να μεριμνήσουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές» λένε κάτοικοι της περιοχής.

 

 

 

1 σχόλιο

 1. Προ Θεού ρε παιδια ποτε πήρατε την αποφαση αυτη αυτο ειναι το Αρχαιολογικό Μουσείο του ΑΡΓΟΥΣ
  Εδω ητο Το ΧΑΝΙ της κυρα Γιαννους της Βυρλενας (Βαγγελιο) το ονοματης. Γιάννη ονομα Συζηγου.
  Προπολεμικά κατοχή και μεταπολεμικά μετα άνοιξε ο δρόμος οδός Ζαΐμη ΟΧΙ Μπονη μετα..
  Κατα την κατοχή ητο ο λεγόμενος Μπογιας που έπερνε τους Άνδρες για αγκαρια σε εργασίες
  Για το Αεροδρόμιο και ολοι τρέχαν να κρυφτούν εκει
  Απέναντι στο Δρόμο ητο το ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ του Μποζιωτοπουλου οταν Ο Μπογιας παρουσιάζετο
  Το Καφενείο άδειαζε απο τους θαμονες του στο Χάνι υπήρχαν πιθάρια και Πατητιρι που ολοι αυτοι
  εκρυπτετο Πατρικό μου ειναι δίπλα τωρα οικόπεδο.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια