«Όστις μη Αργείος, μη Έλλην και πας μη Έλλην βάρβαρος» (γράφει η Τζένη Σουκαρά)

Φωτογραφία – μοντάζ

 

της Τζένης Σουκαρά από την ιστοσελίδα moriasnews.gr

 

Λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας και έχουμε την έγκαιρη και ασφαλή πληροφόρηση πως ήδη έχει αποσταλεί το ψήφισμα του Δήμου Άργους Μυκηνών, άσπρος φάκελος και γραμματόσημο, στους 300 της βουλής, ώστε την ώρα που ο ομιλητής δήμαρχος ανέβει στην εξέδρα να εκφωνήσει λόγο, να αντιληφθούν άπαντες κοινοβουλευτικοί πως εδώ η ιστορία δίνει ραντεβού και αν αργήσεις, δεν θα γίνεις δεκτός ποτέ πια στα Αργείτικα εδάφη εκτός και αν κάποτε ζητήσεις να κλείνεις το γόνυ και εκβαρβαριστείς.

 

«Διότι όστις μη Αργείος, μη Έλλην και πας μη Έλλην βάρβαρος.
Όστις Αργείος ,του παραδίδεται πιστοποιητικό γεννήσεως και αριθμός πρωτοκόλλου όλης της χρυσής γενεάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο.
Και μην το λησμονήσει ουδείς κοινοβουλευτικός αυτό, καθότι το γάντι ήδη είναι κάτω στο έδαφος πλάι στην ασπίδα..

 

Το τελεσίγραφο του δημάρχου ήταν σαφές.
Καθ όλη την δημαρχιακή του θητεία, όποιος ψηφίσει σύνθετη ονομασία με το όνομα Μακεδονία, δεν θα εισέλθει ποτέ την είσοδο την δημαρχιακή, μηδέ πρόκειται να παρακαθίσει σε εκδήλωση μαζί με τον τοπικό άρχοντα.

 

Εγώ προτείνω δήμαρχε των Αργείων,η απειλή να είναι ακόμα πιο σκληρή:Όποιος τολμήσει και ψηφίσει δήμαρχε την σύνθετη ονομασία να ανακηρυχθεί «PERSONNA NON GRATA » στον δήμο σου. Κοινώς στον μισό νομό..

 

Έτσι καθαρίζουν οι θεματοφύλακες της ιστορίας, της βαριάς και μεγάλης κληρονομιάς. Και αφού σε εσένα έλαχε ο κλήρος θέλω να είσαι μεγαλειώδης και σκληρός. Καθότι, όπως λες, δεν είναι η πείνα μέγα θέμα που στο κάτω κάτω σε ωφελεί κιόλας, λέγω εγώ,διότι σε κάνει κορμάρα το καλοκαίρι, δεν είναι η δίψα, (καλά αυτή δεν την παλεύω μεταξύ μας) αλλά κάνεις και οικονομία στο νερό που δεν υπάρχει αρκετό, η ιστορία όμως είναι μέγα θέμα…

 

Γι αυτό σύμφωνα και πάλι με τις ασφαλείς και έγκαιρες πληροφορίες μας , το ψήφισμα με το γενεαλογικό δέντρο της γενιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις δηλώσεις Καλισθένη ,Πλούταρχου και Ηροδότου, περί της γενέτειρας πόλης του Άργους , βρίσκεται επι του πιεστηρίου, εκτυπώνεται και στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας θα μοιραστεί από άκρη σε άκρη της πλατείας Συντάγματος και στις χιλιάδες Ελλήνων..

 

Στο ένα χέρι η σημαία, στο άλλο το ψήφισμα για να σου δώσω να καταλάβεις.Έτσι όλοι θα γνωρίζουν.Όλοι θα ξέρουν.

 

Δεν μπορεί, αγάπη μου, να γνωρίζουν οι Ελληνικής Καταγωγής Μακεδόνες, οι του εξωτερικού δηλαδή, για το γένος του δημάρχου των Αργείων Καμπόσου, και να τον αναζητούν, και οι Ελλαδίτες να μην γνωρίζουν ποιος είναι ο ομιλητής της εξέδρας στο συλλαλητήριο!

 

Δεν θα μιλήσει πολύ! Αλλά θα είναι το ραντεβού της ιστορίας, που λέγαμε πιο πριν!

 

Την ώρα που μιλά ο δήμαρχος στο συλλαλητήριο προτείνω, όλους τους Αργείους, τους Κορινθίους, τους Θηβαίους,και τους Αθηναίους (μαζευτήκαμε ήδη πολλοί) να κάνουν αναπαράσταση της συνέλευσης των Ισθμίων όπου οι Έλληνες επέλεξαν τον Αλέξανδρο για την μεγάλη εκστρατεία. Τον Αλέξανδρο μην με ρωτήσεις ποιος θα τον υποδυθεί, είσαι εντελώς εκτός θέματος.

 

«Πάρτε στα σπίτια σας τις σημαίες , μην τις πετάξετε» είπε ο δήμαρχος και σωστά λέγει, ομολογώ, καθότι τώρα που πήραμε φόρα, φόρα κατηφόρα και ο Θεός ο ίδιος δεν μας σταματά…

 

Να βρε παιδί μου! Για το μόνο που στεναχωριέμαι δήμαρχέ μου, είναι που το DNA σου που κτύπησε μόνο για την Μακεδονία… Τι καλά που θα ήταν ας πούμε να κάναμε ένα συλλαλητήριο και για τους Τούρκους με την έλευση Ερντογάν. 

 

«Το Αιγαίο είναι ελληνικό» θα βροντοφώναζες με αυτό το ηχόχρωμα και την εγκυκλοπαιδική γνώση, με αυτή την ιστορία του Μοριά και μ΄ένα ιστορικό τσάμικο στο φινάλε.

 

Αλλά αφήσαμε τον σουλτάνο ν’ αλωνίζει στο Σύνταγμα δημαρχέ μου, κι εσύ μου σφύριζες αδιάφορα καθώς και όλοι οι ταγοί των συλλαλητηρίων, δίχως μια ηρωική αντίσταση! Εκεί η ιστορία έφυγε μόνη της.. Αχ! Αυτό το DNA σου! Μεροληπτεί!

 

ΥΓ.
Το χρονογράφημα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Ο δήμαχος Καμπόσος αποτελεί για εμένα πηγή έμπνευσης.

 

Τζένη Σουκαρά

4 σχόλια

 1. “ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ”ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑ ΣΟΥΚΑΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΡΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ;ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ,ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ,ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ;ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΧΑΖΕΥΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ.ΝΤΡΟΠΗ!!!

 2. Απο κατι τετοιους τυπους τραγικους σαν τη κα σουκαρα εχει φτασει ο καμποσος 65%…τυποι που μονο ξερουν να κρινουν κ να λενε σαχλαμαρες κ ποτε να μη προτεινουν τιποτα κ κανουν το καμποσο τζαμπα μαγκα…μια φορα γραφικοι μια ζωη γραφικοι

 3. Ο “κύριος” Δήμαρχος έχει μάλλον παρεξηγήσει το ρόλο του.
  Στο Άργος είναι και στο μέγαρο που στεγάζει τα φιλαράκια του με δικά μας λεφτά είναι φιλοξενούμενος. Αυτός πιστεύει ότι του έχει παραχωρηθεί όλη η πόλη και οι πολίτες μαζί.
  Θεωρεί τη πόλη ιδιοκτησία του.
  Είναι ικανός να βάλει στις εισόδους της πόλης διόδια από όπου θα διέρχονται μόνο όσοι είναι ακροδεξιοί, φασίστες και παρακρατικοί.
  Οι ακόμη πιο δεξιοί θα διέρχονται δωρεάν και θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του αυτοκράτορα Καμπόσου.
  Δυστυχώς αυτή η πόλη είναι καταδικασμένη να ζει αυτή τη βαρβαρότητα – με λόγια και έργα – από εκείνους που τους έχει χαρίσει γενναιόδωρα τα πάντα.
  Πιστεύω ότι επειδή το μπόι τους είναι μικρό προσπαθούν να κοντύνουν όλους εμάς για να φανούν ψηλότεροι.
  Όσο για το συλλαλητήριο όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.

 4. Μιάς και μιλάμε για καταγωγή dna, από την οποία ο εμπνεύστηκε ο μακεδονομάχος σεπτός δημαρχός μας το όνομα του πραγματικά πολύ ωραίου χώρου τέχνης και πολιτισμού (Μέγας Αλέξανδρος) έχω μία ιδέα. Να ονοματίσει το baby κολυμβητήριο που θα κάνει κολυμβητήριο Gjergi Kastrioti Skerderbeu . Ο λόγος είναι απλός . Οπως οι Αργείτες ανηφόρησαν στην Μακεδονία πρίν 2000 χρόνια και από αυτούς κατάγεται ο Μ Αλέξανδρος έτσι και Αρβανίτες (χριστιανοί Αλβανοί) κατηφόρισαν από την Ιλλυρία στο Δήμο Αργους Μυκηνών απλώθηκαν σε πολλά χωριά του δήμου μας. Στις Λίμνες από τις οποίες κατάγεται ο Μακεδονομαχος Δήμαρχος μας ήταν και είναι ΄σκληρό΄αρβανιτοχώρι. Λέτε λόγω του πάθους που τον διακρίνει , να κρατά απεύθέιας απο τον Σκερντεμπει …..Πρέπει να κάνουμε επιστημονική έρευνα . Αλβανία σου ερχόμαστε !!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια