Κείμενο διαμαρτυρίας 11 δημοτικών συμβούλων Ναυπλίου προς τον Π. Μπούκουρη

 

11 δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπλιέων κατέθεσαν προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μπούκουρη κείμενο διαμαρτυρίας επειδή καθορίζει συνεδριάσεις το μεσημέρι, σε εργάσιμες ώρες. «Μια τέτοια επιλογή υποβαθμίζει τη λειτουργία του οργάνου» αναφέρουν.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν το κείμενο είναι οι: Γραμματικόπουλος Χρήστος, Μουτζούρη Ελένη, Μερμίγκης Παναγιώτης, Τόμπρας Γεώργιος, Αντωνιάδης Μπάμπης, Μπουζαλάς Γιώργος, Δρούγκας Δημοσθένης, Κοκκινόπουλος Παντελής, Πινάτσης Γιώργος, Δήμας Ανδριανός, Τζαρίμας Γιάννης.

 

To κείμενο είναι το ακόλουθο:

 

Τους τελευταίους μήνες, παρά τις επανειλημμένες ενστάσεις δημοτικών συμβούλων, καθορίζετε ως ώρες συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου του δήμου Ναυπλιέων το μεσημέρι. Μια συνεδρίαση αυτή την ώρα θα ήταν κατανοητή, σε περίπτωση που θα υπήρχαν κάποια εξαιρετικά επείγοντα θέματα. Δεν μπορεί όμως θέματα, όπως ο προϋπολογισμός ή ο απολογισμός του δήμου, να συζητιούνται τις μεσημεριανές ώρες. Δεν μπορεί η συνεδρίαση να έχει ώρα έναρξης τις 1.30 ή τις 2.00 το μεσημέρι.

 

Αναφέρουμε δύο σημαντικούς λόγους που μια τέτοια επιλογή θεωρούμε ότι υποβαθμίζει τη λειτουργία του οργάνου, τουλάχιστον για τους δημοτικούς συμβούλους που υπογράφουμε το κείμενο.

 

1. Ο καθορισμός του μεσημεριού ως ώρα συνεδρίασης κάνει απαγορευτική τη δυνατότητα παρακολούθησης της συνεδρίασης από έναν πολίτη. Είναι ώρες εργάσιμες και με αυτό τον τρόπο περιορίζεται καθοριστικά ο ανοικτός για το κοινό χαρακτήρας μιας συνεδρίασης.

 

2. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από τη δουλειά τους για να παραβρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Για τους δημοτικούς συμβούλους που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες δε, η ώρα είναι σχεδόν απαγορευτική. Η εμπειρία μας δείχνει στις μεσημεριανές συνεδριάσεις είναι δύσκολη η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα παρά τις τοποθετήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης για την αδυναμία προσέλευσης σε μεσημεριανές συνεδριάσεις εξακολουθείτε να ορίζετε συνεδριάσεις το μεσημέρι. Ας θυμηθούμε ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις η απαρτία ήταν οριακή.

 

Αν πραγματικά θέλουμε όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ίσως ένα από τα πρώτα μέτρα που πρέπει άμεσα να παρθεί είναι να σταματήσουμε να ορίζουμε συνεδριάσεις τις μεσημεριανές ώρες.

 

 

2 σχόλια

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια