Αλληλεγγύη στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς από το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας

 

Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας, εκφράζει την αλληλεγγύη των εργαζομένων του κλάδου στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών για την επιβίωση τους.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου:

 

Είναι ίδια η πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματά μας.

 

Φοροληστεύουν τους εργαζόμενους, το ίδιο και τους μικρομεσαίους αγρότες. Απολύουν εργάτες, μας στέλνουν στην ανεργία και την ανέχεια, τους μικρομεσαίους αγρότες τους πετάνε από το χωράφι και το κοπάδι, τους ξεριζώνουν από τον τόπο τους. Χιλιάδες εργάτες είναι απλήρωτοι, το ίδιο απλήρωτοι είναι και οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι από τους βιομήχανους και το κράτος.

 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε φάρμακα, γιατρό, νοσοκομειακή περίθαλψη χωρίς να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη, το ίδιο ισχύει και για την μικρομεσαία αγροτιά. Δεν έχουμε σχολεία, δασκάλους, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας.

 

Στους μικρομεσαίους αγρότες, η ΕΕ επιβάλλει την ΚΑΠ που τους ξεκληρίζει, στους εργάτες φέρνει ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και χειρότερους όρους δουλειάς.

 

Για αυτό ο κοινός αντίπαλός μας είναι η ΕΕ και τα μονοπώλια. Αυτοί καρπώνονται τον ιδρώτα, τον μόχθο της εργατικής τάξης, την παραγωγή της αγροτιάς.

 

Ζούνε από τον πλούτο που παράγουμε γι’ αυτό και δεν τους χρειαζόμαστε, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά και μονοπώλια. Αρκεί να πιστέψουμε στην τεράστια δύναμη που έχουμε και δεν την έχουμε δοκιμάσει ακόμα. Αυτή μπορεί να μεγαλώσει μέσα από την κοινωνική συμμαχία της εργατιάς, της αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια