Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με θέμα την Πανοπλία των Δενδρών

 

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση» του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12 θα πραγματοποιηθεί θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, στην πλατεία Συντάγματος, με τίτλο: Το Ρα Κε, Ο άνθρωπος πίσω από την πανοπλία.

 

Το πρόγραμμα αντλεί την έμπνευσή του από την κίνηση ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και έχει ως επίκεντρο «το λαμπρότερο και εντυπωσιακότερο δείγμα του αμυντικού οπλισμού των Μυκηναίων που διασώθηκε ως τις μέρες μας, την πανοπλία των Δενδρών, που χρονολογείται στα τέλη του 15ου αι. π.Χ. και είναι κατασκευασμένη με την τεχνική της σφυρηλάτησης». (Παππή, 2018).

 

Η πανοπλία προοριζόταν πιθανότατα για αξιωματούχο της περιοχής του Άργους, έναν προμαχητή. Στόχος του προγράμματος είναι η εμψύχωση της πανοπλίας, ως σημαινόμενο προάσπισης ιδανικών και αξιών, από κλειστή ομάδα πολιτών που κατέχουν θέση ευθύνης και πώς προασπίζονται τα ιδανικά οι σημερινοί «αξιωματούχοι» της κοινωνίας μας. Κεντρικό ερώτημα: Ποιο είναι άραγε το μήνυμά της πανοπλίας στον σύγχρονο προμαχητή,  τον πολίτη που γίνεται «εξάρχων»;

 

Εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Ντορέττα Αστέρη και Ελισσάβετ Γιαννοπούλου.

Χρονική διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια