Σταματούν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Πελοποννήσου

 

Στη Γενική Συνέλευση των συμβολαιογράφων της Πελοποννήσου που έγινε στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Ναύπλιο αποφασίστηκε η άρση της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς.

 

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Πολιτεία να μην επισπεύδονται πλειστηριασμοί από τράπεζες για ποσά κάτω των 200.000 ευρώ και για οφειλές προς το Δημόσιο κάτω από 50.000 ευρώ. Επίσης, ζητήθηκε από τα μέλη του συλλόγου, να προχωρήσουν στη διαδικασία πιστοποίησης τους για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

 

Κατά την έναρξη της συνέλευσης, στο προαύλιο του ξενοδοχείου «Αμαλία» βρέθηκαν μέλη της Κίνησης κατά των πλειστηριασμών στην Αργολίδα και επιδόθηκε στους συμβολαιογράφους ψήφισμα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Σημαντική ήταν και η παρουσία αστυνομικής δύναμης για αποφυγή πιθανών επεισοδίων…

 

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της επιτροπής Αργολίδας κατά των πλειστηριασμών:

 

Σε νέα οξύτερη φάση περνάει η επίθεση ενάντια στη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ουσιαστική στήριξη και των υπολοίπων μνημονιακών κομμάτων προσπαθεί να εφαρμόσει τις εντολές Ε.Ε – ΔΝΤ. Αφού απέτυχε να συκοφαντήσει και στη συνέχεια να καταστείλει με το νέο ‘’ιδιώνυμο’’τους αγώνες του κινήματος, τώρα σχεδιάζει μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου –σφαγείου το σύνολο των πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες να γίνονται ηλεκτρονικά.

• Νομοθετώντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απειλεί τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία για χρέη πάνω από 500 ευρω προς το δημόσιο.
• Καθιστώντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως μόνο τρόπο διενέργειας των πλειστηριασμών.
•Επιτρέποντας τους πλειστηριασμούς από οποιονδήποτε (έστω κι έναν συμβολαιογράφο σ΄ όλη τη χώρα.
Ενώ η Ε.Ε πιέζει για άμεση έναρξη των εξώσεων από τα σπίτια που έχουν οι τράπεζες αρπάξει.
Φυσικά έχοντας σε ισχύ το ΙΔΙΩΝΥΜΟ για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων αγωνίζονται για να βάλουν φραγμό σε όλα αυτά.
Καλούμε το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Ναυπλίου να πάρει απόφαση για αποχή από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να δηλώσει άρνηση της ανάληψης ευθύνης λειτουργίας του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και χρηματοδότησης της σχετικής πλατφόρμας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

– ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
– ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
– ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ
– ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια