Μαθητές της Αργολίδας θα γνωρίσουν το “Πείραμα του αιώνα”

 

Το 3ο ΓΕ.Λ. Άργους σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε Αργολίδας και τον σχολικό σύμβουλο Φυσικών κ. Γεώργιο Κατσιγιάννη, διοργανώνουν για 6η συνεχόμενη χρονιά, ημερίδα μαθημάτων Φυσικής Σωματιδίων για μαθητές Λυκείου με τίτλο: «Το πείραμα του αιώνα στο σχολικό εργαστήριο».

 

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την κα Χριστίνα Κουρκουμέλη καθηγήτρια Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, θα επεξηγήσουν και θα αναλύσουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων και των δυνάμεών τους, δίνοντας την δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων.

 

Τα πειραματικά δεδομένα θα είναι από τα πειράματα που τρέχουν στον επιταχυντή LHC στο CERN. Σε συνεργασία με επιστήμονες ερευνητές από το CERN θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή επίσκεψη στο πείραμα « ALICE» του ερευνητικού κέντρου.

 

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν μαθητές από όλα τα Λύκεια του Νομού μας, Β’ ή Γ’ τάξης, Θετικού προσανατολισμού, επιλεγμένοι από τα σχολεία τους.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια