Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου για το κλείσιμο του ΚΕΜΧ

 

Στο άκουσμα της είδησης του κλεισίματος όλων των κέντρων νεοσυλλέκτων, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου εξέδωσε ανακοίνωση κατά του κλεισίματος του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού:

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και όλη η Εργατική Τάξη της περιοχής μας άκουσε με πρωτόγνωρη κατάπληξη την δυσάρεστη είδηση του κλεισίματος, μεταξύ των άλλων, του Στρατοπέδου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Ναυπλίου.

 

Έτσι η Πρώτη επίσημη Πρωτεύουσα της Πατρίδας μας στερείται για πρώτη φορά από τα χρόνια του Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, έδρας εκπαιδευτικής στρατιωτικής μονάδος.

 

Όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως μορφώσεως, εργασίας και κοινωνικής Τάξης αντιλαμβάνονται την επίδραση που ασκούσε στις ψυχές και στα μυαλά των νεοσυλλέκτων η γεμάτη μνήμες εθνικών αγώνων, πολιτιστικών κατακτήσεων και πολιτικών γεγονότων πόλη του Ναυπλίου. Και τώρα ευρισκόμεθα στην κατάντια για λόγους συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών λόγω του λεγόμενου συρρικνωτικού στρατιωτικού μνημονίου να αποστερείται η ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, πλην των άλλων, και ενός από τους σπουδαιότερους, αν όχι του κυριότερου, πνεύμονα οικονομικής ζωής που κινητοποιούσε τις ευρύτερες παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής μας και έδινε δουλειά, αμέσως ή εμμέσως, σε παρά πολλούς συμπατριώτες μας.

 

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για αυτό το κτύπημα στην εθνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

 

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα και ότι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με κάθε πολίτη, κάθε φορέα και κάθε οργάνωση ώστε να αποτρέψουμε το προαναγγελθέν θλιβερό γεγονός.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια