Σεμινάριο για σπουδάστριες του ΔΙΕΚ Ναυπλίου από τη Διεύθυνση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, μετά την επιτυχή υλοποίηση του σεμιναρίου ‘Το παραμύθι για το περιβάλλον’, την αειφορία και τον πολιτισμό’ για τους εκπαιδευτικούς, πραγματοποιεί ένα ανάλογο σεμινάριο μετά από αίτημα της Διεύθυνσης του ΔΙΕΚ Ναυπλίου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των σπουδαστριών της ειδικότητας ‘Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων’, στο πλαίσιο του μαθήματος ‘Παιδική Λογοτεχνία’.

 

Στο σεμινάριο θα γίνει προσπάθεια να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με το παραμύθι, την πλοκή και τις ιδιαιτερότητες στη μορφή του. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη του παραμυθιού ως παιδαγωγικού και διδακτικού εκπαιδευτικού υλικού που συμβάλλει γενικότερα στην ισόρροπη και ολόπλευρη ψυχοσωματική εξέλιξη των παιδιών.

 

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου από 15:30 έως 18:30, σε συνεργασία με τον ερασιτεχνικό σύλλογο ‘Παραμυθούδες του Ναυπλίου’ και θα είναι συνολικής διάρκειας 4 διδακτικών ωρών.
Αναλυτικά:
•Βιωματικό εργαστήριο Α: Ταξιδεύοντας στον ορατό και αόρατο κόσμο των παραμυθιών» – Σοφία Ασλανίδου (μέλος του Θεατροδρομίου)
•Βιωματικό εργαστήριο Β: «Αφήγηση παραμυθιού» – Ντίνα Καλογεροπούλου (μέλος του Θεατροδρομίου).
•Παρουσίαση των εργαστηρίων.
•Συζήτηση – Σύνθεση – Συμπεράσματα.

 

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Ιωάννης Γιατράκος

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια