Ξανά το σενάριο για κλείσιμο του ΚΕΜΧ Ναυπλίου και άλλων κέντρων νεοσυλλέκτων

 

Επανέρχεται στο προσκήνιο το σενάριο για το κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο καθώς και άλλων στρατοπέδων νεοσυλλέκτων.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», αυτό θα γίνει από την επόμενη σειρά (Β ΕΣΣΟ 2018), του Μαρτίου. Οι υπόχρεοι στράτευσης θα λάβουν χαρτί από την στρατολογία, προκειμένου να καταταγούν απευθείας στη μονάδα που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους.

 

Τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών επί της ουσίας θα είναι μονάδες που θα λειτουργήσουν εν είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων, αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για μία ή δύο μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξή τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.

 

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» πληροφορίες από το ΓΕΣ αναφέρουν ότι δεν θα κλείσουν και τα 13 Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στη χώρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Θα παραμείνει ένας μικρός αριθμός, όπως είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και του Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

 

Θα κλείσουν αυτά που υπάρχουν στην περιφέρεια, όπως είναι του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Λαμίας, της Άρτας και του Μεσολογγίου. Δεν επηρεάζονται τα κέντρα εκπαιδεύσεως των άλλων δύο κλάδων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Όσα δεν κλείσουν θα χρησιμοποιηθούν ως άλλες μονάδες.

 

 

 

2 σχόλια

  1. Οτι ναι χρησιμο για την αμυνα της χωρας ολα ταλλα τα μικροσυμφεροντα στα παπαρια μας……να φτιαξουν ηλεκτροτραινο …..να φερουν τον αυτοκινητοδτομο εξω απ την αργοναυπλια…..να γινει μια ωρα η αθηνα….να γινουμε περιφερεια κ προαστειο….οχι να περιμενουμε το επισκεπτηριο των φανταρων να πουλησουμε κανα κομπολοι

  2. Η απόφαση του κλεισίματος των στρατοπέδων νεοσυλλέκτων είναι σωστή και υπακούει μονάχα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και όχι στα μικροσυμφέροντα και την ρουσφετολογική πολιτική που είχε αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια