spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Να γίνει άμεση εκτίμηση των ζημιών από την ανεμοθύελλα στην Αργολίδα ζητά ο Μανιάτης

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

 

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη ερώτηση προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου σχετικά με ζημιές στην αγροτική παραγωγή του νομού από την πρόσφατη ανεμοθύελλα:

 

 

«Κύριε Υπουργέ,

 

Τα πλήγματα στην παραγωγή στην Αργολίδα επαναλήφθηκαν δυστυχώς για άλλη μια φορά την φετινή παραγωγική περίοδο, εξ αιτίας της έντονης ανεμοθύελλας στις 17 και 18 Ιανουαρίου.

 

Σε συνεργασία με τις οργανώσεις των παραγωγών των διάφορων περιοχών της Αργολίδας επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για την επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης. Η άμεση εκτίμηση των ζημιών είναι αναγκαία λόγω του ότι πτώση της παραγωγής, κυρίως των εσπεριδοειδών, στο έδαφος πολύ γρήγορα εξ αιτίας της υγρασίας θα καταστραφεί και δεν θα είναι εύκολη η αντικειμενική εκτίμηση της ζημιάς που υπέστη κάθε παραγωγός.

 

Η έγκαιρη και ορθή αποτίμηση των ζημιών είναι βασική προϋπόθεση για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να συνε-χίζουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβετε ώστε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ;
2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκτίμηση των ζημιών της παραγωγής από ζημιογόνες αιτίες του 2017;»

spot_img