Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου για την ονομασία των Σκοπίων

 

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου

 

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδος παρακολουθεί με ανησυχία τον επιταχυνόμενο «διάλογο» που εκκίνησε το ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και FYROM, λόγω της διακηρυγμένης από τις ΗΠΑ θέσης ότι στην καλοκαιρινή σύνοδο του ΝΑΤΟ πρέπει να ενταχθεί το τεχνητό κρατίδιο των ΣΚΟΠΙΩΝ στην Ατλαντική Συμμαχία με λυμένο οριστικώς το ζήτημα της ονοματοδοσίας.

 

Μάλιστα ο διαπραγματευτής κ. Νίμιτς ήδη προαναγγέλλει ότι η λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα είναι απαραίτητα συστατικό της ονομασίας. Από τα διαραιόμενα εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς μάλιστα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι στην ίδια γραμμή σκέψης είναι και η Ελληνική Κυβέρνηση. Ο Υπουργός δε Εξωτερικών ήδη μας έχει προϊδεάσει ότι η νέα ονομασία δεν θα έχει γεωγραφικό προσδιορισμό!!!!

 

Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας όπως και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δεν αναγνωρίζουμε άλλη εθνική γραμμή παρά μόνο αυτή που χαράχτηκε στο Συμβούλιο των πολύπειρων πολιτικών Αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κων/νο Καραμανλή το έτος 1992. Τότε αποφασίσθηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί ονομασία για το τεχνητό και πολυφυλετικό αυτό κρατίδιο που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ούτε παράγωγό του.

 

Σ΄ αυτήν την γραμμή εμμένουμε με σθένος. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και τα πολιτικά κόμματα της χώρας να επανέλθουν σ΄ αυτήν την αδιαπραγμάτευτη εθνική γραμμή, κάνοντας και μια συντονισμένη διεθνή εκστρατεία για την ματαίωση της αναγνώρισης από διάφορα κράτη- μέλη του ΟΗΕ με τον τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

 

Ο Ελληνισμός βαλλόμενος από πολλές πλευρές δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί εκχώρηση πατρογονικών ονομάτων, συμβόλων και Ιστορίας.

 

 

4 σχόλια

  1. Κλείστε θέσεις στο πούλμαν που ναύλωσε ο ακροδεξιός δικηγόρος του Άργους. Θα συνταξιδέψετε με Καμπόσο και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής ..μπακαλιάρο τον λέγανε; σκουμπρί; θα σας γελάσω

  2. Καλό θα ήταν το Εργατικό Κέντρο να διοργανώσει μια συναυλία διαμαρτυρίας για την ονομασία με τον Γιώργο Μαζωνάκη να τραγουδά “Μακεδονία ξακουστή”. και “Σκόπια Σκόπια μι Σκο”

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια