Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αργολίδα

 

Κείμενο – φωτογραφίες – βίντεο από το ιστολόγιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αργολίδας (agonsispeir.blogspot.gr)

 

 

Kινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας  έγιναν σήμερα το μεσημέρι στις αντίστοιχες διευθύνσεις και του ΠΑΜΕ το βράδυ  στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο. 

 

Στην παράσταση διαμαρτυρίας τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και σε προσπάθεια αύξησης του ωραρίου στην εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα:

 

– Καταργεί τον χαρακτηρισμό της ώρας σίτισης ως διδακτική ώρα!

 

– Νομοθετεί νέα «καθήκοντα» στα πλαίσιο του εργασιακού ωραρίου που σχετίζονται άμεσα με την υλοποίηση μιας σειράς αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (π.χ. αξιολόγηση – αποτίμηση, υλοποίηση του σχεδιασμού για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου κ.α.).

 

– Προβλέπει την υλοποίηση εκτός διδακτικού ωραρίου «..εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών..» ανοίγει δηλαδή το δρόμο για πέρασμα εκτός διδακτικού ωραρίου μιας σειρά κρίσιμων παιδαγωγικών διαδικασιών όπως για παράδειγμα η ενισχυτική διδασκαλία.

 

– Παγιώνεται μια πραγματικότητα που λέει ότι στο σχολείο δεν χρειάζεται βοηθητικό προσωπικό (π.χ. τραπεζοκόμοι, γραμματεία κ.τ.λ.) και ο εκπαιδευτικός – πολυεργαλείο θα τα κάνει όλα.

 

– Ανοίγει ο δρόμος για την ενοποίηση του διδακτικού με το εκπαιδευτικό ωράριο, ενώ προστίθενται καθήκοντα που κάθε άλλο παρά διοικητικά είναι.

 

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της α’βαθμιας και β΄βαθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας:

 

 

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο (και σε βίντεο ο χαιρετισμός από τον Νίκο Διαλιάτση , δάσκαλο, μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ:

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια